szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Nem lehet rossz most római diáknak lenni.

Koronavírus - a második hullám
Fél évvel a koronavírus-világjárvány tavaszi kitörése után megérkezett a pandémia második hulláma. A fertőzöttek számának radikális emelkedése egyre több országot kényszerít ismét korlátozások bevezetésére annak ellenére, hogy a világgazdaság még magához sem tért a tavaszi járványkitörés hatásaitól. A jelek szerint a második hullám Magyarországot is elérte. Kövesse híreinket!
Friss cikkek a témában

A római belvárosi iskolák számára nyitott a lehetőség, hogy a diákjaik a koronavírus-járvány szempontjából biztonságos környezetben, szabad levegőn tanuljanak; és ne egy zárt osztályterembe üljenek be, hanem az ókori romok közé. A főváros ugyanis megegyezett a Parco Colosseóval, hogy a Palatinus városrészben lévő régészeti emlékek között az iskolák tanórákat tarthassanak.

Ez azt jelenti, hogy újabban tantermül szolgálhat a Colosseum környéke, a Forum Romanum, a Palatinus-domb vagy a Domus Aurea, Nero római császár egykori palotája – írja a Wanted in Rome portál. Az egyedülálló lehetőséggel elsőként szeptember 14-én élt egy helyi általános iskola, de minden olyan oktatási intézmény kiszervezheti ide a tanítást, amely a negyedben, vagy annak közelében működik.

"Tanulni, elmerülve a kultúrában, mindezt pedig kombinálva az egészséggel, a jó közérzettel és a szépséggel egy arra érdemes kerületben, ez alapvető a gyerekek fejlődéséhez" – nyilatkozta Alfonsina Russo, a Parco Colosseo igazgatója.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A jó időre még várni kell, kedden is jöhet egy zápor vagy egy zivatar

A jó időre még várni kell, kedden is jöhet egy zápor vagy egy zivatar

"Ez az egyetlen esélyünk" – Szükségállapotot hirdetne a cseh egészségügyi miniszter a koronavírus miatt

"Ez az egyetlen esélyünk" – Szükségállapotot hirdetne a cseh egészségügyi miniszter a koronavírus miatt

Ismét több ezren vonultak az utcára az SZFE mellett tüntetni

Ismét több ezren vonultak az utcára az SZFE mellett tüntetni