szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A zenész egymillió forintot ajánlott fel a többi előadónak, október 10-ig lehet pályázni.

Pályázaton osztja szét raktárkoncertes gázsiját Lovasi András – derül ki a zenész közösségi oldaláról.

Lovasi azt írta, hogy hangfelvétel(ek) készítésére lehet pályázni összesen egymillió forint értékben.

Mindenki pályázhat, akinek van kedve, nem kell se iskola, se múlt. Aki csak emiatt ír egy számot, az is

– olvasható a bejegyzésben.

A bíráló bizottság a zenész lesz, azt írta, felvállaltan szubjektíven fog dönteni. Október 10-ig lehet pályázni, rá napra dönt a nyertesről.

Az állam raktárkoncertekkel segíti ki a tavasszal és nyáron többnyire fellépési lehetőségek nélkül maradt könnyűzenészeket és stábjukat. A nézők nélküli fellépéseket raktárakban rendezik, a koncerteket pedig rögzítik. A program összebüdzséje 5,3 milliárd forint, az összegből körülbelül 150 előadó és zenekar részesülhet.

"A rám eső pénzt nem fogom felvenni" - Lovasi András a HVG Teraszon

"A portásországban az alulról felbuzgó félelem irányítja az embereket" - összegzi tapasztalatait a hazai popzene kordában tartásáról a Kossuth-díjas zenész. Ha az Egyesült Államokban valakinek felvetné, hogy az állam be akar avatkozni a könnyűzenébe, "akkor az a hasát fogná a röhögéstől" - állítja Lovasi, s levezeti M.

Azt lehet tudni, hogy a zenekarok és stábok maximum 15 millió forintot kapnak a fellépésért, de úgy tudjuk, vannak olyan előadók, akiknek a gázsija az egymilliót sem éri el. Ez persze így is bőkezű támogatásnak tűnik egy koncertért, de ha mondjuk, 10 millióval számolunk fejenként a 150 előadónál (az összesen 1,5 milliárd), akkor kiderül, hogy az 5,3 milliárdos támogatás mintegy háromnegyede (3,8 milliárd) nem az előadókat és stábjukat illeti, hanem a program lebonyolítását bonyolító NER-közeli cégeket.

A raktárkoncert-sorozat felvételeit hétfőtől kezdődően kezdik közzétenni, és november végére lesz elérhető az összes az Antenna Hungária mindiGO TV alkalmazásában. Megtekintésükhöz díjmentes regisztrációra lesz szükség.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI / hvg.hu Gazdaság

Hétfőtől elérhetők a zenészeket és NER-vállalkozókat egyaránt segítő raktárkoncertek

November végéig fokozatosan teszik közzé a közel 200 darab, 45 perces koncertet, amiket egy regisztrációért cserébe egy alkalmazásban lehet elérni. A hazai zenészek megsegítését célzó közönség nélküli koncertsorozatra szánt több mint ötmilliárd forintból bőven jut a kormányközeli megrendelésekkel eddig is jól ellátott vállalkozásoknak.

12,3 millió forintért keltek el Hitler jegyzetei

12,3 millió forintért keltek el Hitler jegyzetei

A diákok harmada nem fért hozzá a távoktatáshoz, az EP a digitális szakadék felszámolását kéri

A diákok harmada nem fért hozzá a távoktatáshoz, az EP a digitális szakadék felszámolását kéri

Tóta W.: Fiúk a bitcoinbányában

Tóta W.: Fiúk a bitcoinbányában