Edward Snowdennek gyereke lesz

Edward Snowdennek gyereke lesz

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A hírt a felesége, Lindsay Mills közölte. A legnagyobb együttműködésüknek nevezte.

Edward Snowden a felesége szemmel láthatóan várandós hasát puszilja meg azon a képen, amellyel a házaspár tudatta a nyilvánossággal, hogy gyerekük lesz. „Az eddigi legnagyobb együttműködésünk” – írta a képhez Lindsay Mills.

A hírt nem sokkal az után osztották meg, hogy kiderült, hogy az amerikai Nemzetbiztonsági Ügynökség (NSA) lehallgatási programját leleplező Edward Snowden korlátlan lakhatási engedélyt kapott Oroszországban.

Edward Snowden 2013-ban hozott nyilvánosságra szigorúan titkos dokumentumokat arról, hogy az NSA tömeges adatgyűjtést folytatott, és lehallgatóprogramokkal figyelte amerikai állampolgárok, valamint külföldi vezetők, köztük európai szövetséges országok politikusainak kommunikációját. Snowden Honkong érintésével Oroszországba menekült akkor, ahol azóta is él a feleségével. Hazatérése és bírósági tárgyalása esetén harminc évig terjedő börtönbüntetés várhat rá, az 1917-es kémtörvény értelmében.

Snowden a Rendszerhiba című önéletrajzában írta meg a saját verzióját a történtekről. A könyvről ebben a cikkünkben írtunk.

Hozzászólások