szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A járvány egyfajta jelképes feldolgozása lesz a fák ültetése.

A legfontosabb brit, nemzeti műemlékvédelemmel és a természeti örökségek, parkok védelmével és gondozásával foglalkozó alapítvány, a National Trust kezdeményezésére Anglia-szerte faültetésekbe kezdenek – olvasható az Independent oldalán. A látványos virágokat hozó fákat – mint például a cseresznye, a galagonya, a szilva, vadalma – a következő öt évben fogják elültetni városokban, illetve városok környékén.

A National Trust kampánya márciusban kezdődik, az első ilyen, körben elrendezett virágzó fákból álló ültetés a Queen Elizabeth Olympic Parkban kezdődik Kelet-Londonban. Itt összesen 33 fának ásnak ültetőgödröt, jelképezve London 33 kerületét.

Az alapítvány reméli, hogy a virágzó gyümölcsfákból álló kert "egy olyan hely lesz, ahol meg lehet emlékezni azokról, akik életüket vesztették, illetve a frontvonalban dolgozókról", és a kert szimbolikus helyszíne lesz a pandémiával megküzdő városnak is. A National Trust közleménye szerint, a kijárási korlátozások alatt rengeteg ember felismerte a természet közelségének fontosságát, és sokan a városok zöld területeinek kihasználásával tudtak mentálisan és fizikailag is megerősödni vagy épségben maradni.

Sadiq Khan, London polgármestere azt nyilatkozta: "a virágzó fák folyamatosan emlékeztetni fognak erre a hihetetlenül nehéz időszakra mindannyiunk életében, és jelképezni fogják, ahogy a londoniak összefogtak és segítették egymást."

Még több Élet + Stílus a Facebook-oldalunkon, kövessen minket:

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Százezer második körös Szputnyik V érkezik kedd este

Százezer második körös Szputnyik V érkezik kedd este

2,9 milliárdért bocsátott ki kötvényeket az Otthon Centrum

2,9 milliárdért bocsátott ki kötvényeket az Otthon Centrum

"Én mennék, de anyukám nem enged" – gyerekek vallanak az iskolanyitásról

"Én mennék, de anyukám nem enged" – gyerekek vallanak az iskolanyitásról