szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A tokiói olimpia újabb szervezője bukott bele abba, hogy nem gondolta át, mit mond.

A tokiói olimpia 66 éves kreatív igazgatója, Szaszaki Hirosi a nyitó- és a záróünnepségekért felel, ebben a minőségében vetette fel az egyik ötletelés során, hogy mi lenne, ha malacjelmezbe öltöztetnék az egyik népszerű japán humoristát és plus size divatikont, Vatanabe Naomit. A kreatív igazgató még egy malacfület is helyénvalónak tartott a látvány érdekében, sőt már el is nevezte a koncepciót Olympignek, azaz Olimpiai Disznónak (a szójáték az angol olympic és pig, olimpiai és disznó szóból áll össze).

Szaszaki Hirosi kreatív igazgató
©

Nem sokkal az után, hogy a főszervező Josiro Morinak le kellett mondania a szexista megjegyzései miatt, Szaszaki Hirosi személyében újabb távozóval kell számolnia a tokiói olimpiának. A kreatív igazgató közleményben kért bocsánatot a javaslata miatt, és lemondott.

Vatanabe Naomi az egyik leghíresebb humorista Japánban, főleg paródiákkal lett sikeres.

Az ügyben sajtótájékoztatót ígért az olimpiai játékok elnöke, Hasimoto Szeiko.

"A nők túl sokat beszélnek" - hangoztatta a tokiói olimpia főszervezője

A 83 éves Mori Josiro bocsánatot kért a "meggondolatlan kijelentéséért", de nem mond le.

Még több Élet + Stílus a Facebook-oldalunkon, kövessen minket:

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!