szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) Kognitív Tudományi Tanszéke felmérést készít arról, hogy az embereket mennyire viseli meg mentálisan a mostani időszak. Az egyetem várja az önként jelentkezőket.

Polner Bertalan egyetemi adjunktus, Rónai Levente PhD-hallgató, illetve Hann Flóra, Schmidt Beáta és Schmidt-Vig Katalin mesterszakos hallgatók azon dolgoznak, hogy egy új vizsgálat segítségével kiderítsék, miként változnak meg az érzelmeink és a figyelmünk a világjárvány alatt - írja a 24.hu. Egy felmérés segítségével - amelyre várják az önként jelentkezőket - arra is szeretnének választ kapni a kutatók, hogy az esetlegesen megváltozott érzelmeink hogyan befolyásolják a döntési képességünket és az emlékezetünket.

A kutatás résztvevőinek naponta 8 alkalommal, két óránként küldenek majd egy-egy olyan linket, amely egy néhány perc alatt elvégezhető teszt oldalára iránytja az embert. A teszt kérdésekből, feladatokból fog állni, amellyel a rövid távú memóriát és az ösztönös reakciók szabályozását tesztelik, és ahhoz, hogy a döntési és az emlékezeti működés időbeli változásairól pontos képet kapjanak a kutatók, szükséges a naponta többszöri felmérés.

A rövid teszteken felül háromnaponta egy picivel hosszabb kérdőívet is kiküldenek majd a BME Kognitív Tudományi Tanszékének munkatársai és hallgatói, hogy az elmúlt néhány nap hangulatára és élményeire is rákérdezzenek. A kutatás 28 napig tart.

A részvételért cserébe a program személyre szabott visszajelzést tud küldeni a résztvevőnek arról, hogy miként alakultak érzelmei a vizsgálat során.

Még több Élet + Stílus a Facebook-oldalunkon, kövessen minket:

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!