szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A világ legismertebb sörfesztiválját másodjára fújják le a járvány miatt.

Koronavírus – a második év
Több mint egy év telt el azóta, hogy a kínai hatóságok egy új, sebesen terjedő vírus felbukkanását jelentették a WHO-nak. Aligha akad azóta olyan ember a világon, aki ne hallotta volna a Covid–19 kifejezést, és mind többen gyászolnak rokont vagy barátot, akivel az új betegség végzett, miközben egzisztenciák dőltek romba hetek alatt, és a teljes életünket átírta a járvány. Mostanra elkészültek az oltások is, ami viszont nemcsak reményt, de ismét rengeteg kérdést is felvet, miközben a vírust nem hogy megállítani nem sikerült, de újabb mutációja is fenyeget. E harc a részleteit találja meg cikksorozatunkban.
Friss cikkek a témában

Immár biztos, a koronavírus-járvány miatt idén sem tartják meg a müncheni Oktoberfestet – írta a Deutsche Welle.

“Nem volt könnyű meghozni ezt a döntést” – mondta Dieter Reiter müncheni főpolgármester. Markus Soeder bajor miniszterelnök pedig arról beszélt, hogy az eseményen túl nagy lett volna a kockázat, mivel a sörsátrakban, a padok közt nem lehet megtartani a biztonságos védőtávolságot, és a maszkviselés sem elvárható.

Az Oktoberfest a vírusmentes időkben évi 6 millió látogatót vonzott.

Időközben Dubaj bejelentkezett egy sörfesztivállal.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Vértessy Péter / Brüsszel hvg360

Szeretettel Brüsszelből: Keserédes terasznyitás

A belga vendéglátóipar is nehéz helyzetből kezdi újra 2021 tavaszán. Mindeközben egy az élelmiszeriparral és a környezetvédelemmel összefüggő ügy is borzolja az emberek idegeit.