szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Újra adásba került egy reklám, amelyhez a színész hangját használták. Az ATV elismerte, hogy kegyeletsértő volt.

Adásba került a napokban egy reklám az ATV-n, amelyben a tavaly elhunyt Gesztesi Károly hangjával hirdettek egy antik tárgyakat felvásárló céget. A népszerű sztártól korábban nem volt idegen ugyan, hogy reklámokhoz adta a hangját, a Blikk úgy tudja, másfél évvel a halála után az összes hirdetésben lecserélték, így már más mondja fel a szövegeket. Az ATV-n futó reklámban azonban valamiért ez nem történt meg, és a lap szerint ezt több kommentelő is szóvá tette.

A Blikk megkereste a csatornát, ahonnan azt a választ kapta, hogy egyetértenek a kritikával, éppen ezért, amikor pénteken észlelték, hogy adásba került a csatornán a hirdetés, azonnal jelezték a hirdetővel kapcsolatban álló ügynökségnek, hogy nem szeretnék ezt a reklámot ilyen formában a felületükön.

„Ennek azonban van egy technikai átfutása, de a hét elején már lekerül a hirdetés. Számunkra egyértelmű volt ez a lépés, hiszen a Gesztesi család néhány tagja is a csatornánál dolgozik, de az általános érzékenység miatt is ez a döntés született volna – árulta el a Blikknek Réti Dóra, az ATV Csoport sajtófőnöke. – Nem csak miattuk döntöttünk így, más, hasonló helyzetben lévő család esetében is megtettük volna ezt, ám azt is hozzá kell tennem, a családtagok nem jelezték nekünk, hogy sérti őket ez a reklám" – tette hozzá.

Gesztesi Károly tavaly januárban autóvezetés közben kapott szívinfarktust. Az 56 éves színészt Budapesten, a Ferdinánd hídnál érte a szerencsétlenség, miután rosszul lett, autójával félreállt, de a kiérkező mentők hiába próbálták 50 percen át újraéleszteni.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!