szerző:
EUrologus
Tetszett a cikk?

Az Európai Bizottság megegyezett a Biontech–Pfizer gógyszergyártóval, hogy a cég a második negyedévre eddig vállaltakon felül további 10 millió adag vakcinát szállít le az EU-nak.

Koronavírus-járvány
Van-e visszatérés a "normalitáshoz" az oltásoknak köszönhetően? Egyáltalán: mi az "új" normális? Utazunk? Nyaralunk? Bulizunk? Megyünk színházba és koncertre? Mennyire fenyegetőek a vírus különböző mutációi? Kell-e tartanunk negyedik, ötödik vagy sokadik hullámtól? Cikksorozatunkban megtalál mindent, ami a koronavírus-járványról tudnia kell.
Friss cikkek a témában

A brüsszeli testület közleménye szerint ezt a mennyiséget a cég által a harmadik negyedévre vállalt 100 millió adag terhére kapja meg az unió, vagyis egy későbbi szállítást teljesít korábban a gyógyszergyártó. Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnökének tájékoztatása szerint ezzel a második negyedévben csak a Biontech–Pfizer több mint 200 millió dózist fog leszállítani. A mostani megállapodást még jóvá kell hagyniuk a tagállamoknak is az oltások beszerzéséért felelős irányítóbizottságban.

A Biontech–Pfizer az Európai Unió legnagyobb vakcinabeszállítója. Összesen 600 millió dózisra kötött velük az EU szerződést.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!