Tetszett a cikk?

Juhász Attila a Fóra étterem konyhafőnöke húsvétra egy hétköznapinak nem mondható finomsággal készül, melynek elkészítési módja többé már nem titok.

Zöldséges jércemell mézes tofuval és háromféle mártással

Elkészítési idő: 40 perc

Hozzávalók:
4 db csirkemell
10 dkg aszalt paradicsom
4 levél kelkáposzta
só, bors, currypor
40 dkg sárgarépa
20 dkg tofu,
méz, balzsamecet
10 dkg tejszínes krémsajt,
2 dl száraz fehérbor
 20 dkg kaliforniai paprika,
0,5 dl olívaolaj, fokhagyma
20 dkg angol zeller
8 db óriás olasz kagylótészta
olaj a sütéshez, vaj a zöldségekhez

A csirkemelleket felszúrjuk, megtöltjük kelkáposztával és aszalt paradicsommal. Fûszerezzük, és a tofuval együtt rostlapon vagy kevés olajon megsütjük. A zöldségeket leforrázzuk, vajon megpároljuk. A kagylótésztát kifôzzük, megtöltjük olívaolajon párolt fokhagymás vörös babbal és sajttal, grillezzük.
Háromféle mártást adunk hozzá:
1. Krémsajtot száraz borral felforralunk.
2. Piros kaliforniai paprikát gázlángon feketére sütünk, lemossuk a megfeketedett héjat, fokhagymával és olívaolajjal turmixoljuk.
3. Balzsamecetet felére beforralunk.

Blikk Receptmagazin

HVG

HVG-előfizetés digitálisan is!

Rendelje meg a HVG hetilapot papíron vagy digitálisan, és olvasson minket bárhol, bármikor!