szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Ilyen még nem volt: Michelin-csillagos, Bocuse d’Or győztes sztárszakács asszony tartott főzőbemutatót s osztotta meg szakmai tapasztalatait fiatal magyar séfekkel.

Léa és egyik tanítványa
Léa Linster ünnepelt sztárszakács Európában, gourmet-étterme van Luxembourgban, főző-showja Németországban, állandó cikksorozata a legnagyobb nemzetközi gasztronómiai lapokban. Szabadidejében hollywoodi hírességeknek készít esküvői lakomát Las Vegastól St.Tropez-ig. Magyarországra Kreil Vilmos és a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség meghívására érkezett a közelmúltban, hogy két napos bemutatón inspirálja az érdeklődő séfeket.

Nem mellesleg  a Bocuse d’Or Hungary győztesével, Kovács Sándorral is konzultált a július elején Norvégiában sorra kerülő szakácsverseny részleteiről. Léa szerint egy ekkora tradíciókkal és történelmi múlttal rendelkező országban a gasztronómia felfedezése igazi élmény. Séfeinknek azt tanácsolta, hogy sajátítsák el a legújabb trendeket, főzési technikákat, eljárásokat, amit azután építsenek be a magyar konyhaművészetbe, s így főzzenek magyarul.

A séfasszony továbbá felajánlotta a lehetőséget érdeklődő fiataljainknak: a legjobbakat szívesen látja Michelin-csillagos éttermében egy kis továbbképzésre. Bevallotta, látogatása során maga is kapott inspirációt: elsősorban a fiatal szakemberek szemében tükröződő olthatatlan tudásvágy fogta meg. Az Alabárdos étteremben eltöltött vacsoraest és a lajosmizsei Tanyacsárda hangulata is megérintette.

Léa igazi hajtogatott tepertős pogácsával és kedvenc magyar borával, a Szepsy Furminttal indult haza.

HVG

HVG-előfizetés digitálisan is!

Rendelje meg a HVG hetilapot papíron vagy digitálisan, és olvasson minket bárhol, bármikor!