szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum látogatói június 21-én este a reneszánsz konyha rejtelmeibe pillanthatnak be.

Megkóstolhatják a nagyszakácsi „királyi szakács”, Dósa Tibor korhű fogásait: az őzhússal készülő babos káposztát, a marcipánköntösbe bújtatott aszalt szilvás, mandulás süteményt és az első írásos magyar recept alapján sütött úgynevezett Magyar tortát. Az erre az alkalomra összeállított gasztrototó helyes megfejtői között is ezt a különleges tortát sorsolják ki.

Este nyolckor és tízkor tárlatvezető kalauzolja az érdeklődőket a Reneszánsz ételek - ételek reneszánsza című időszakos kiállításon. A szórakoztatásról korhű reneszánsz udvari zenészek és táncosok gondoskodnak a Múzeumok Éjszakáján.

HVG

HVG-előfizetés digitálisan is!

Rendelje meg a HVG hetilapot papíron vagy digitálisan, és olvasson minket bárhol, bármikor!