szerző:
Tóth Sándor
Tetszett a cikk?

Az Egyesült Királyság egyik női börtönében életfogytig fogvatartott rab, Rosemary West konyhai tudományát egy „bentlakásos” tanfolyamon tökéletesítette, és most szakácskönyvet készül írni.

Rosemary West (57) , vagy ahogyan az angol kriminalisztikában hírhedtté vált, Rose, a gloucesteri borzalmak házából az egyik legelvetemültebb szadista hajlamú sorozatgyilkos, akinek  férjével együtt tíz fiatal lány – köztük saját 16 éves lánya – meggyilkolása szárad a lelkén. Fred Westtel – aki még a vizsgálati fogság idején felakasztotta magát cellájában – nagyon kegyetlenül bántak el áldozataikkal, s miután végeztek velük Cromwell Street 25. szám alatti házuk pincéjében és kertjében ásták el őket. Rose-t a rendőrség 1992-ben tartóztatta le, s a bíróság 1995-ben ítélte el életfogytig tartó börtönbüntetésre.

Rosemary West

Napjait a Low Newton női börtönben tölti, ártatlannak vallva magát. Felmentésére és szabadon bocsájtására tett kezdeményezéseit rendre elutasították, viszont négy évvel ezelőtt, 2006-ban támogatták a hatóságok azt a kérését, hogy beiratkozzon egy, az elítéltek számára indított főzőtanfolyamra. Rose igencsak megkedvelte a főzés-sütést, melyben szakértők szerint is, meglehetősen nagy tehetséget mutatott, sorstársai pedig egyenesen rajonganak kulináris produktumaiért. Szívesen alkot a börtön konyhájában, s vallja, hogy megtalálta önmagát, ebben tud kiteljesedni…

A The Sun angol napilap szerint olyan fokra emelte tudományát, hogy szakácskönyvet ír. Bár fogva tartói gondosan ügyelnek arra, hogy semmi személyes vonatkozású információ ne kerüljön ki róla, a recepttárát valószínűleg megtalálják majd a kíváncsi olvasók a könyvesboltok polcain egy szemfüles kiadó jóvoltából,   amely jó üzletet lát a különös receptek kiadásában. Rose állítólag a hagyományos angol ételeket kedveli. Elsősorban a  steakeket favorizálja, lenyűgözi a vesepuding és a pásztorpite. Receptjeinek érdekessége a börtönmérce, a mértékegységeket a bent használatos – nem standard – konyhai  eszközök szerint adja meg. Kérdés, ki akar főzni egy sorozatgyilkos útmutatása alapján?

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A honvédelmi miniszter leváltotta széles hatáskörű biztosát

A honvédelmi miniszter leváltotta széles hatáskörű biztosát

Az OGYÉI nem vizsgálta az AstraZeneca vakcináját az engedélyezése előtt

Az OGYÉI nem vizsgálta az AstraZeneca vakcináját az engedélyezése előtt

Itt az idő, amikor egy zongoraművésznek kockázatitőke-befektetőre van szüksége

Itt az idő, amikor egy zongoraművésznek kockázatitőke-befektetőre van szüksége