szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A tengerentúlon jelent meg az a szakácskönyv, amelyben nyolcvan holokauszt túlélő osztja meg kedvenc, vagy legkedvesebb receptjét – írja a Fűszer és lélek blog.

Nem az első az ebben a témában íródott könyvek közül: 1996-ban a In Memory's Kitchen: A Legacy from the Women of Terezin, majd a Holocaust survivor cookbook: collected from around the world című is napvilágot látott, mindkettő az Egyesült Államokban. De miért is? A más országban hazát keresők hiába illeszkednek be látszólag tökéletesen, hiába nem beszélik már az óhaza nyelvét a gyerekek, a konyha nagyon sokáig tartja magát. A holokauszttal pedig ez a lánc megszakadt: anyák nem adhatták át a lányaiknak a recepteket. Van, aki nem tudta továbbadni, és van, akinek nem adtak tovább semmit. Ezt az űrt próbálja kitölteni a Recipes Remembered: A Celebration of Survival címmel megjelent szakácskönyv. Ha kíváncsi a részletekre, látogasson el a blogra.

HVG

HVG-előfizetés digitálisan is!

Rendelje meg a HVG hetilapot papíron vagy digitálisan, és olvasson minket bárhol, bármikor!