szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A kérdés egyáltalán nem költői. A termékenység szimbólumának is tartott gyümölcs nem egykönnyen adja oda bíbor magvait.

Aki gyakorlatlanul nyúl a makacs gránátalmához könnyen egy konyhai paint-ball csatába keveredhet, és esélyes, hogy a rövidebbet húzza. Mire kigyötör pár magot a magát almának nevező grenadinból, előkelőbb nevén Punica granatumból, addigra úszik minden a ragacsos, vörös lében, és messze még a vég. Kemény héj, vastag hús, szívós hártya védi a magokat, amelyeknek köszönhetően a gránátalmát a Föld száz legegészségesebb ennivalója közé sorolják a táplálkozástudósok.

©

Az antioxidáns vegyületekben dúskáló "superfood"-ért érdemes megküzdeni, hosszú tömött sorokban lehetne sorolni áldásos hatásait. Csak előbb tegyünk szert némi rutinra a pucolgatásban, megéri, mert nemcsak egészséges, de nagyon finom is.

A food&wine most megmondja, megmutatja a tutit itt

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!