szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A kérdés egyáltalán nem költői. A termékenység szimbólumának is tartott gyümölcs nem egykönnyen adja oda bíbor magvait.

Aki gyakorlatlanul nyúl a makacs gránátalmához könnyen egy konyhai paint-ball csatába keveredhet, és esélyes, hogy a rövidebbet húzza. Mire kigyötör pár magot a magát almának nevező grenadinból, előkelőbb nevén Punica granatumból, addigra úszik minden a ragacsos, vörös lében, és messze még a vég. Kemény héj, vastag hús, szívós hártya védi a magokat, amelyeknek köszönhetően a gránátalmát a Föld száz legegészségesebb ennivalója közé sorolják a táplálkozástudósok.

Wikipedia

Az antioxidáns vegyületekben dúskáló "superfood"-ért érdemes megküzdeni, hosszú tömött sorokban lehetne sorolni áldásos hatásait. Csak előbb tegyünk szert némi rutinra a pucolgatásban, megéri, mert nemcsak egészséges, de nagyon finom is.

A food&wine most megmondja, megmutatja a tutit itt

 

HVG

HVG-előfizetés digitálisan is!

Rendelje meg a HVG hetilapot papíron vagy digitálisan, és olvasson minket bárhol, bármikor!