szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A gulyás, a lángos és a töltött káposzta is szerepel abban az összeállításban, amelyet a CNN közöl a magyar konyháról. A portál tippeket is ad, hol érdemes elfogyasztani ezeket az ételeket.

A magyar konyha gazdag keveréke a közel-keleti, ázsiai és az európai konyhának, de az osztrák és a francia hatás is közvetlenül érződik rajta – írja a CNN abban az összeállításban, amelyben a legtipikusabb magyar ételeket ismerteti.

A felsoroláshoz elöljáróban annyit közölnek: a magyar konyha igazi rémálom a fogyókúrázóknak, viszont álom azoknak, akik szeretnek enni.

flickr.com/zsoolt

A listán elsőként szerepel a gulyás, amelyről nehéz megállapítani, pörkölt, vagy leves, és amelyet a cikk szerint a legszerényebb kávézótól kezdve a legelegánsabb étteremig mindenütt meg lehet találni. A cikk mégis azt ajánlja, ezt az ételt a Budapest Bisztróban próbáljuk ki.

Magyarország legtipikusabb street foodját, a lángost reggeli gyanánt ajánlja a hírportál. Leírják, hogy a magyarok tejföllel és reszelt sajttal eszik, és néha fokhagymát is tesznek rá, csak hogy bosszantsák a szomszédjukat. A cikk szerint lángosért érdemes Szentendréig elmenni.

A paprikás csirke szintén bejutott a listára, állításuk szerint tojásos nokedlivel verhetetlen, a legjobb pedig, ha a Budai Várban, az Alabárdos Étteremben próbáljuk ki.

A hortobágyi húsos palacsinta is szóba kerül, a CNN azt írja, a magyarok imádják ezt a szokatlan ételt, kipróbálni pedig a Pierrot Étteremben érdemes.

Ami még a listára felkerült: libamájpástétom, kürtőskalács, somlói galuska, Eszterházy torta, dobostorta, a hideg meggyleves, a töltött káposzta.

Kövesse a hvg.hu Élet+Stílus rovatát a Facebookon is!

HVG

HVG-előfizetés digitálisan is!

Rendelje meg a HVG hetilapot papíron vagy digitálisan, és olvasson minket bárhol, bármikor!