szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A magyarok többsége nem tudja, milyen hatással van a hő az élelmiszerekre – ez derült ki a Tetra Pak legfrissebb felméréséből.

A magyar lakosság 65 százaléka nem tudja, milyen hatással van a fény és a hő az élelmiszerekre, így a csomagolás fényvédelme is másodlagos számukra – derül ki a Tetra Pak legfrissebb felméréséből. A felmérést a cég megbízásából a piackutató NRC Market Research Kft. online lekérdezéssel végezte a 18 és 59 év közötti lakosság körében, 2014. nyári időszakában, 1200 fős válaszadói mintán.

Molnár Zita, a Tetra Pak Hungária Zrt. kommunikációs igazgatója kifejtette: a megfelelő csomagolás a meleg hónapokban is megvédi az élelmiszereket. A többrétegű kartondobozok egy alufólia réteg segítségével a romlási folyamatokért felelős, fényt és hőt, valamint idegen szagokat és ízeket kívül tartják, biztosítva az élelmiszerek eltarthatóságát.  A csomagolóanyagon kívül az aszeptikus, vagyis csíra- és baktériummentes töltési módszernek köszönhetően az élelmiszerek szobahőmérsékleten tárolhatók, így a hűtés felesleges a szállítás és raktározás során.

A csomagolás minőségét a gyártók kötelesek a dobozon jelölni, a megfelelően csomagolt élelmiszerek pedig, így például a tejtermékek, hosszabb utazás során is biztonságosan fogyaszthatók. Azonban a hűtőpultból vásárolt, nem többrétegű kartondobozba csomagolt élelmiszereket még bontatlan állapotban is a hűtőben kell tárolni, mert romlásnak indulnak – hangsúlyozta Molnár Zita.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Pénteken tárgyalnak Járóka Lívia mentelmi jogáról az EP-ben

Pénteken tárgyalnak Járóka Lívia mentelmi jogáról az EP-ben

Lengyelország törvénnyel akadályozná meg a facebookos tiltásokat

Lengyelország törvénnyel akadályozná meg a facebookos tiltásokat

Újabb Sparoknál lehet hamarosan villanyautót tölteni

Újabb Sparoknál lehet hamarosan villanyautót tölteni