szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A bőrgyógyász óva int a féktelen sütőtökevéstől.

A béta karotint tartalmazó ételek lehetnek az okai a leginkább a tenyéren és a talpon látható sárgás elszíneződéseknek, így nem árt jobban odafigyelni. A sütőtökszezonban még nagyobb a veszélye a "benarancssárgulásnak". Nem csupán ez az édes zöldség, hanem a többi narancssárga fajta is okozhatja ezt, így a répa vagy a sárga színű paprika is. Azt sajnos nem tudni, hogy mennyi a túl sok, és a bőrgyógyász szerint a sárgaság ebben az esetben csak kozmetikai problémát okoz, de más szervi gondot is jelenthet a sárga bőr, ami viszont sokkal súlyosabb: a vese és a máj betegségeinek tünete is lehet.

AFP / Uwe Zucchi
HVG

HVG-előfizetés digitálisan is!

Rendelje meg a HVG hetilapot papíron vagy digitálisan, és olvasson minket bárhol, bármikor!