szerző:
T. S.

Budapesti éttermekre hívja fel a figyelmet a The Irish Times. Top 5-ös összeállításában az Aranyszarvas, a Borkonyha, a Kárpátia, a Kisbuda Gyöngye és a Rosenstein szerepelnek.

Az egyik legrégebbi (1859 óta jelenik meg – a szerk.) és legnagyobb példányszámú írországi lap a weboldalán adott hírt vasárnap a Millenáris Parkban megrendezett szabadtéri Gourmet Fesztiválról. A kulináris esemény kapcsán egyúttal megjegyzi a cikk írója, Fionn Davenport, hogy mindegy mely évszakban látogat az ember Budapestre, enni-inni mindig jól lehet. Davenport, akiben a legismertebb ír utazási szakírót tisztelhetjük, már a nyarat idéző ajánlójában a legjobb öt budapesti étteremre hívja fel a figyelmet.

Legelsőnek az Aranyszarvast említi, mint a Várdomb alján található 18. századi fogadót, amelynek terasza jó idő esetén ideális hely arra, hogy az étlapját böngészve finom helyi ételt válasszunk. A menü fő fogásaként a kacsazúzával és szívvel töltött raviolit marhanyelvvel ajánlja (a főfogások átlagára 15 euró).

A Michelin-csillagos Borkonyha a következő, ahol a mangalicából készült ételspecialitásokat részesíti előnyben Fionn Davenport, 12-24 euró közötti átlagárat jelezve. Természetesen hangsúlyt ad annak a fő jellegzetességnek, hogy az italválasztékban 200 féle, túlnyomórészt magyar bor fogyasztható.

Borkonyha
©

A 138 éves Kárpátia Étterem és Sörözőt, mint emlékezetes budapesti vacsorahelyet jelöli az Irish Times toplistája. A lenyűgöző 19. századi épületben élő cigányzene, „hiteles csárdás” mellett a tradicionális és mai magyar konyha ételei adnak igazi gasztronómiai élményt (a főfogás átlagára 11-23 euró).

A Kisbuda Gyöngye, bár nem tartozik a túl régi budapesti éttermek közé, mégis 19. századi eleganciája, hangulata van. Étlapjáról a ropogós kacsacombot gyömbéres szilvával ajánlja a legszívesebben a szakíró. (A főételek átlagára 9-16 euró között van.)

Végül, de nem utolsósorban a Rosenstein családi vendéglőt tünteti ki figyelmével az ír lap. Ez a vendéglátóhely régóta a helyiek kedvence olyan specialitással, mint a hagyományos magyar pörkölt és olyan zsidó étellel, mint a sólet. (10-25 euró között van a főételek ára.)

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Az EP-választásokig még megúszhatja a számonkérést Farkas Flórián

Az EP-választásokig még megúszhatja a számonkérést Farkas Flórián

A Fundamenta ügynökeivel újít Mészáros Lőrinc egyik cége

A Fundamenta ügynökeivel újít Mészáros Lőrinc egyik cége

Hadházy üzent Bayernek: "Fölöslegesen ne gyűjtse az ötforintosokat"

Hadházy üzent Bayernek: "Fölöslegesen ne gyűjtse az ötforintosokat"

Hajlítható kijelzővel hozná vissza a Motorola minden idők egyik legkedveltebb telefonját

Hajlítható kijelzővel hozná vissza a Motorola minden idők egyik legkedveltebb telefonját

Megjött az új Mortal Kombat, és brutálisabb, mint az előzők – videók

Megjött az új Mortal Kombat, és brutálisabb, mint az előzők – videók

Hont: Bayer Zsolt gyötrő igazsága és az O1G alkonya

Hont: Bayer Zsolt gyötrő igazsága és az O1G alkonya