szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Testes, karakteres, rendkívül sokszínű, és nem utolsósorban lelke van. Az idők változnak, de sosem megy ki a divatból. Mi más lenne ez, mint „az élet vize”.

 

 A whiskey rajongóinak igazi kalandozásban lehetett része a múlt hét végén a Corinthia szállóban. A Whisky Show látogatói a számos különlegesség kóstolása mellett, a világ különböző tájairól érkező szakemberek mesterkurzusain válhattak amatőrből igazi "szakértővé".

©

A rendezvényen előadást tartott Nick Theurer, a Brown-Forman németországi whiskey nagykövete is, aki most járt először Magyarországon. Tolmácsolásában olyan italok titkait ismerhették meg a vendégek, mint a Jack Daniel’s és Woodford Reserve.

©

„Óriási szerencsém van, mert mindkét márkára igaz, hogy izgalmas történetek kapcsolódnak hozzájuk, így nem csak új dolgokat taníthatok az érdeklődőknek, de szórakoztató sztorikat is mesélhetek. Nagyon szeretem a munkámban, hogy mindig új embereket ismerhetek meg, itt Budapesten pedig igazán nyitott, érdeklődő hallgatóság várt” – nyilatkozta Theurer, aki a gyors „történelemóra” után a whiskey-kóstolás rejtelmeibe is bevezette az érdeklődőket.

Magyarországon a nagyközönség először itt kóstolhatta meg a Jack Daniel’s Gold No. 27-t, amelynek különleges ízét az adja, hogy kétszer szűrik át faszénen, négy évig tölgyfahordóban érlelik, majd egy éven át juharfahordóban tárolják, és ezt követően palackozzák.  

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!