szerző:
MTI

A forint ma erősebben nyitott a bankközi devizapiacon, az eurót 251,55/66 forinton jegyezték, több mint egy forinttal gyengébben a 252,70/80 forintos keddi árfolyamnál.

A forint 40 bázisponttal 10,89 százalékra erősödött a plusz-mínusz 15 százalékos ingadozási sáv erős oldalán.

A dollár gyengült a nemzetközi piacokon, a reggel jegyzett 207,20/30 forint több mint egy forinttal volt lejjebb a 208,59/68 forintos keddi árfolyamnál.

A kereskedők szerint a piac egyelőre helyét keresi a kedden bejelentett 25 bázispontos amerikai kamatemelés és az ugyancsak kedden bejelentett 25 bázispontos lengyel kamatcsökkentés után.

A forintpiacon a februári tartalékolási periódust 5,80/90 százalékos overnight kamattal kezdték a bankok, ekkora kamatszintet jelzett előre a keddi tomnext kamat is. A hosszabb lejáratokon és az állampapír piacokon vontatottan indul az üzletmenet a kereskedők szerint.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
MTI Gazdaság

Tovább gyengült a forint

A forint pénteken is tovább gyengült a bankközi devizapiacon, az eurót délután fél négy körül 251,60/70 forinton jegyezték, míg előző nap délután 250,70/90 forint volt az árfolyama. A forint 10,88 százalékra gyengült a plusz-mínusz 15 százalékos ingadozási sáv erős oldalán.

MTI Gazdaság

Aktív kereskedés mellett alig mozdult a forint

A forint kedden alig változott a bankközi devizapiacon, az eurót fél négy tájban 249,90/95 forinton jegyezték, csaknem azonos árfolyamon a hétfői 249,85/95 forinttal. A kereskedők szerint délelőtt aktív volt az üzletmenet, noha ez az árfolyamok mozgásán nem látszott.

MTI Gazdaság

Gyengült a forint a bankközin

A forint pénteken reggel gyengült a bankközi devizapiacon, az euró 251,50/60 forintra erősödött a csütörtök délutáni 250,70/90 forintos jegyzésről.

MTI Gazdaság

Árnyalatnyival gyengébben nyitott a forint

A forint hétfőn árnyalatnyival gyengébben nyitott a bankközi devizapiacon, az eurót 250,60/70 forinton jegyezték, szemben a 250,50/60 forintos pénteki árfolyammal. A forint 11,23 százalékon állt a plusz-mínusz 15 százalékos ingadozási sáv erős oldalán.

MTI Gazdaság

Alacsony forgalom mellett gyengült a forint

A nap nagy részében alacsony forgalomról és a régió valutáival kötelékben, enyhén lefelé mozgó forint árfolyamról számoltak be a kereskedők, az eurót a nap nagy részében 249,30-70 forint között jegyezték.

MTI Gazdaság

Lassú kereskedés mellett gyengült a forint

A forint gyengült a bankközi devizapiacon, az eurót 252,70/80 forinton jegyezték fél négy körül a hétfői 251,90/252,00 forint után. A dollárral 208,59/68 forinton kereskedtek, 10-20 fillérrel a hétfői árfolyam felett.

Képtelen nemet mondani? Talán ez a módszer segíthet!

Képtelen nemet mondani? Talán ez a módszer segíthet!

Videó: ilyen előzést se láttunk még közúton

Videó: ilyen előzést se láttunk még közúton

Mint egy gyári munkás a szabadnapján - mitől volt annyira unalmas a divat az 50-es években?

Mint egy gyári munkás a szabadnapján - mitől volt annyira unalmas a divat az 50-es években?

Milliókat ajánl Szalainak a Galatasaray, de nemet mondott

Milliókat ajánl Szalainak a Galatasaray, de nemet mondott

Összehangolják az Echo Tv és a Hír Tv hírgyártását

Összehangolják az Echo Tv és a Hír Tv hírgyártását

A nap videója: alig tartotta valami ennek a kamionnak a kerekét

A nap videója: alig tartotta valami ennek a kamionnak a kerekét