szerző:
MTI

Földgázról alternatív tüzelőanyagra állt át ismét ma reggel több nagyfogyasztó a Földgázszállító Rt. kérésére.

A társaság az idén harmadik alkalommal rendelt el átállást kereskedelmi partnereinek. A Földgázszállító Rt. 34 nagyfogyasztóval kötött olyan szerződést, amely alapján kérésére a cégeknek meg kell szakítaniuk földgázfelhasználásukat és alternatív tüzelőanyagra kell áttérniük. Az rt. a legutóbbi alkalommal január 31-én oldotta fel korlátozását a földgázfelhasználásra vonatkozóan.

A Földgázszállító Rt. közleménye szerint az ország földgáz-fogyasztása hétfőn várhatóan 81-83 millió köbméter körül alakul, mínusz 8 Celsius fokos napi középhőmérséklet mellett. Az országban vasárnap 76 millió köbméter földgáz fogyott, a középhőmérséklet mínusz 5 Celsius fok volt. Keleti oldalról, Beregdarócnál várhatóan 29 millió köbméter földgáz, az osztrák átadó állomáson pedig 9 millió köbméter földgáz érkezik Magyarországra hétfőn. Az importot a belföldi termelésből kiegészíti 9 millió köbméter, továbbá a tározók napi 47,5 millió köbméteres maximális kapacitása - olvasható a közleményben.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
MTI Gazdaság

A Mol csütörtöktől korlátozza a nagyfogyasztók gázellátását

A Mol csütörtök reggel 6 órától korlátozza a nagyfogyasztók, elsősorban az erőművek gázellátását, ami azt jelenti, hogy azoknak átmenetileg olajtüzelésre kell átállniuk - mondta Kóka János gazdasági és közlekedési miniszter Mosonyi Györggyel, a Mol Rt. vezérigazgatójával folytatott tárgyalása utáni sajtótájékoztatón.

MTI Gazdaság

A Mol egyelőre nem tervez további korlátozást

A Mol tüzelőanyag-cserére szólította fel azon ipari partnereit, akik ezt korábban szerződésben vállalták. A társaság egyelőre nem tervez további gázfelhasználási korlátozást - közölte Kántor Sándor, a Mol üzleti és stratégia kommunikációs vezetője hétfőn.

MTI Gazdaság

Az E.ON Irántól akar földgázt venni

Németország vezető közüzemi szolgáltatója, a MOL Rt. gáz üzletágát megvásárló E.ON Irántól szeretne földgázt vásárolni, az iráni atomprogram felújítása körül kialakult viták ellenére - írta a Handelsblatt a társaság vezérigazgatóját idézve.

Nőtt a kivégzések száma Szaúd-Arábiában 2018-ban

Nőtt a kivégzések száma Szaúd-Arábiában 2018-ban

Elképesztően ritka, régi családi fényképek bukkantak fel eBay-en

Elképesztően ritka, régi családi fényképek bukkantak fel eBay-en

Több mint 200 fogorvosi praxis tartósan betöltetlen

Több mint 200 fogorvosi praxis tartósan betöltetlen

Závecz: a Fidesz elvesztett negyedmillió szavazót

Závecz: a Fidesz elvesztett negyedmillió szavazót

Shane Tusup végre elárulta, mit tervez

Shane Tusup végre elárulta, mit tervez

127 millió forintért aszfaltozhat Mészáros üzlettársának cége Kecskeméten

127 millió forintért aszfaltozhat Mészáros üzlettársának cége Kecskeméten