Tetszett a cikk?

Herényi Károly, a párt parlamenti frakcióvezetője szerint az intézkedéscsomag "ékes bizonyítéka annak, hogy a kabinetnek nincs orvossága az általa előidézett gazdasági nehézségek megoldására".

Herényi a gazdaságot egy süllyedő hajóhoz hasonlította, "amelyből a nehezékeket a pénzügyminiszter hajigálja ki, hátha a hajó megmenekül. Csak elfelejtette azt a lyukat betömni, ami a hajó testén található (...) Ez a hajó, ha lassan is, de tovább süllyed".Az Oktatási Minisztérium kilencmilliárd forintos, a Magyar Tudományos Akadémia kétmilliárd forintos kiadáscsökkentése szerinte azt jelenti, hogy "a tudásalapú társadalom a jövőben is vízió, szép álom marad", a gazdasági tárcától elvett 36 milliárd forint pedig azt jelzi, hogy az idén "jottányit sem javul, sőt inkább romlani fog" a magyar kis- és középvállalkozók helyzete. A politikus hozzátette: mivel az agrárium támogatására és fejlesztésére a valóságban 80 milliárd forint marad, nem tudni, honnan fogja a kormány előteremteni azokat a forrásokat, "amelyek alapján megköttetett az agrárbéke"."Nagyon rossz eséllyel, nagyon zavaros körülmények között vágunk neki az uniós tagságnak. Az MDF továbbra is fenntartja azt a véleményét,(...) hogy a költségvetést alaposan át kell alakítani, s olyan költségvetési törvényt kell elfogadni, vagy úgy kell módosítani a jelenlegit, ami a gazdaság fejlődésének feltételeit megteremti" - mondta Herényi Károly.Az MDF frakció az Alkotmánybírósághoz fordult, hogy a testület minősítse alkotmányellenesnek az államháztartási törvény 2002. évi módosítását, amely "átírta a pótköltségvetés benyújtásának feltételeit". A frakció szerint a törvény akkori módosítása azért alkotmányellenes, mert "nagyban korlátozza a parlament ellenőrző szerepét és azon jogosítványát, hogy a közpénzek elosztásában szerepelt vállaljon". (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A Fidesz már tárgyal a csatlakozásról a konzervatív képviselőcsoporttal

A Fidesz már tárgyal a csatlakozásról a konzervatív képviselőcsoporttal

Parragh László az újabb szigorításokról: Nem volt más választás

Parragh László az újabb szigorításokról: Nem volt más választás

Megvan 2020 legnépszerűbb előadója, Taylor Swiftet és Drake-et is leelőzte

Megvan 2020 legnépszerűbb előadója, Taylor Swiftet és Drake-et is leelőzte