Tetszett a cikk?

A pénzügyminiszter a Kossuth rádió Háttér című műsorában felelőtlennek nevezte a Fidesz aláírásgyűjtő kampányát.

Draskovics Tibor úgy vélte, megerősödött a piaci szereplők és a befektetők bizalma. Ezt támasztja alá a BUX szárnyalása és a forint erősödése is.„Levontuk az államháztartással kapcsolatos gondokból a szükséges következtetést, a kormány egy sokkal keményebb, sokkal fegyelmezettebb költségvetési politikát határozott el, és ennek keretében hajtott végre egy olyan takarékossági intézkedés-sorozatot, amely azt célozta, hogy az idei hiányt kézben tudjuk tartani. Ennek van önmagában is egy gazdasági hatása, és természetesen a piaci szereplők számára azt az üzenetet közvetítette, hogy a kormány ura a helyzetnek, céltudatosan, világos elhatározottsággal és következetesen járja azt az utat, amit szükséges. Ezek együtt eredményezték azt, hogy ma látszanak a jó eredmények és növekszik a bizalom.” – mondta a pénzügyminiszter.A pénzügyminiszter biankó csekkhez hasonlította a Fidesz nemzeti petícióját. Draskovics Tibor elmondta: tisztességtelennek, egyfajta politikai játéknak tartja az aláírásgyűjtést, mert szerinte a petíció semmilyen konkrét költségvetési javaslatot nem tartalmaz, ehelyett a kezdeményezések egy része az adósság és az adók növelésére irányul. Draskovics Tibor hozzátette: felelőtlen és hazafiatlan dolog valótlan állításokkal riogatni az embereket.A jegybankkal való együttműködéssel kapcsolatban a pénzügyminiszter kifejtette, hogy rendszeres megbeszélések zajlanak, a nemzeti bank és a Pénzügyminisztérium szakértői sokkal jobban megértik egymás álláspontját, mint pár hónappal ezelőtt, valamint mindketten tartózkodnak attól, hogy a nyilvánosság elé vigyék a vitákat.Draskovics Tibor a Kossuth rádióban beszélt az adórendszerről is: „A Pénzügyminisztériumban folyik egy nagyon széles körű munka az adórendszer áttekintésére és korszerűsítési javaslatok összeállítására. A legfontosabb, hogy egy teljesítményösztönzőbb, szolidárisabb és egyszerűbb adórendszert teremtsünk meg.”

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hegyekben állnak a vakcinák a német raktárakban

Hegyekben állnak a vakcinák a német raktárakban

Eltűnt a víz Velence néhány kanálisából

Eltűnt a víz Velence néhány kanálisából

ATV: Változik az oltási terv, később adják a második Pfizert és AstraZenecát

ATV: Változik az oltási terv, később adják a második Pfizert és AstraZenecát