Tetszett a cikk?

Az Invitel Távközlési Szolgáltató Rt. hétéves futamidőre veszi fel a az euróhitelt, amelyet várhatóan egy több bankból álló hitelezői csoport folyósít. A tranzakció fő szervezője a francia BNP Paribas.

Az EuroWeek beszámolója szerint a magyar távközlési vállalat az Euribor felett 225 bázispontos felárral jut a a hitelhez, de a lap a tranzakció időzítéséről és az összeg felhasználásáról további részleteket nem közölt.Timothy S. Green, az Invitelben résztulajdonos GMT Communications Partners partnere a hvg.hu kérdésére megerősítette, hogy a magyat távközlési cég bizonyos forrásai refinanszírozására készül, de további részleteket ő sem tett hozzá. Annyit azonban elárult, hogy a jövőbeli tranzakcióval a GMT nem tervezi csökkenteni befektetésének mértékét.Az Invitel jogelődjét, a Vivendi Telecom Hungary Rt.-t 2003 májusában az AIG Emerging Europe Infrastructure Fund és a GMT vásárolták meg a francia Vivendi csoporttól, majd a tulajdonosváltást átszervezés és névváltás követte.A 2003-as eredményekről szóló februári sajtótájékoztatón Ian McKenzie vezérigazgató arról beszélt, hogy az Invitel ADSL-eladásai tavaly jelentősen meghaladták a tervezettet."Bizakodva tekintünk 2004-re, folyamatos növekedést várunk szinte minden tevékenységi körben. Célunk, hogy megfelelő kormányzati támogatás esetén az év végére előfizetőink több mint 90 százalékának legyen lehetősége, hogy ADSL csatlakozást létesítsen primer szolgáltatási területeinken belül" – tette hozzá akkor McKenzie.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!