Gyengüléssel kezdett az euró

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Hétfőn reggel minimálisan gyengült az euró a dollárhoz képest. A szakértők szerint hétfőn az euró várhatóan nem kerül 1,5820 dollár fölé.Ugyanakkor a hét hátralevő részvényen nyilvánosságra kerülő amerikai makrogazdasági adatok, így az első negyedévi gazdaságnövekedéssel kapcsolatos nem végleges hivatalos szám, a fogyasztói bizalomindex, továbbá a megkezdett új lakóingatlan építésekkel kapcsolatos adat alapvetően befolyásolják majd a dollár mozgását. Amennyiben az amerikai makroadatok gyengék lesznek, a dollár gyengül, az euró 1,60 dollár közelébe kerülhet.

Röviddel 8 óra előtt az euró 1,5760 dollárra gyengült a pénteki 1,5768 dollárról. A dollár a pénteki 103,26 jenről 103,29 jenre emelkedett.

Ugyanekkor a forint 244,47/eurón állt a péntek késő esti 244,22 forint/euró után. A dollár 154,68 forintra gyengült a pénteki 154,78 forintról.

A szakértők szerint hétfőn és a következő napokban alapvetően befolyásolja majd a forint árfolyamát, hogy hétfőn milyen kamatdöntést hoz az magyar jegybank és hogy ezt milyen megjegyzésekkel teszi. Az elemzők többsége szerint a magyar központi bank 25 bázispontú kamatnövelésről határoz. Ez erősíti majd a forintot, bár elképzelhető rövid forintgyengülés közvetlenül a várt kamatdöntés bejelentése után.