Kissé erősödött a forint

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Kissé erősödött a forint a bankközi devizapiacon kedden.

A hétfői délutáni árfolyamhoz képest erősödött a forint az euróval szemben, napon belül azonban nem sok elmozdulás történt a hét második kereskedési napján. Az euró árfolyama kedden délután négy órakor a 266,91 forintos árfolyam körül mozgott, a hétfő délutáni 267,29 forintos szint után.

Az MTI által megkérdezett devizakereskedők elmondták: már a reggeli nyitás során 267 forintos szint alá erősödött a forint árfolyama az euróval szemben, és szinte az egész nap folyamán ez  alatt kereskedtek a magyar valutával a piacon.

A kereskedők szerint meglehetősen alacsony volt a forgalom a devizapiacon kedden. Kiemelték: délelőtt több makroadat is megjelent az Európai Unióban, azonban ezek csak minimálisan befolyásolták a forint árfolyamát. Hozzátették: a régiós devizák egyaránt erősödtek kedden, elsősorban a tőzsdék pozitív teljesítménye, valamint a dollár gyengülése miatt.

A dollárt kedden négy órakor 181,18 forinton jegyezték 1,4722 dolláros euróárfolyam mellett, szemben a hétfő délutáni 182,69 forinttal, és az 1,4620 dolláros euróárfolyammal. A svájci frank jegyzése 176,24 forint volt a hétfői 176,68 forint után.