szerző:
hvg.hu

A Biggeorge's-NV kockázati tőkealapja 4 milliárd forintot fektet kis- és középvállalkozásokba, elsősorban az egészségügy, a biotechnológia, az informatika, az internet média, az alternatív energia, valamint a szolgáltatások területén - közölte a cég.

Emlékeztetnek: a Biggeorge's-NV Equity Kockázati Tőkealap Kezelő Zrt. (BNV Equity) sikeresen pályázott a Jeremie programban, így rövidesen elindulhat első, 10 éves futamidejű, 4 milliárd forintos jegyzett tőkéjű kockázati tőkealapja. Ennek tőkéjét 30 százalékban a Nagygyörgy Tibor tulajdonában álló Biggeorge's, és a Nyíri Viktor tulajdonában álló NV cégcsoportok, míg 70 százalékban az EU biztosítja.

Az alap olyan kis- és középvállalatokba fektet, amelyek kiemelkedő növekedési potenciállal rendelkeznek és a főbb területeken kívüli szektorokat sem zárnak ki a befektetési célpontok közül. Ehhez is elengedhetetlen, hogy a vállalkozások megalapozott üzleti tervvel, egyedi, lehetőleg nemzetközi perspektívával is rendelkező termékkel, vagy szolgáltatással, valamint megfelelő és elkötelezett menedzsmenttel rendelkezzenek - ismertette Nagygyörgy Tibor a közlemény szerint.

Az alap három fejlettségi szakaszhoz biztosít majd jellemzően 30-450 millió forint tőkét, cégenként, több év alatt összesen legfeljebb 1,35 milliárd forintot. Magvető fázisú, főként innovációhoz kapcsolódó, kezdeti fázisú és növekedési fázisú befektetéseket egyaránt tervez. Az innovációhoz kapcsolódó befektetéseik aránya az összes befektetés számarányán belül várhatóan meghaladja majd a 40 százalékot, ennek megvalósítása érdekében a BNV Equity több hazai tudásközponttal - egyebek között a Bay Zoltán Alkalmazott Kutatási Közalapítvánnyal, az INNOCENTER Innovációs Központ Közhasznú Nonprofit Kft.-vel, továbbá a veszprémi Pannon, a gödöllői Szent István, és a Szegedi Tudományegyetemmel - is együttműködik.

A BNV Equity aktív portfolió kezelésre készül, és a cégek fejlődését a tőke biztosításán túl üzleti, fejlesztési stratégiájuk kialakításával, vállalatvezetési, cégépítési, pályázati tanácsokkal, finanszírozási forrásokhoz való hozzájutás támogatásával, belföldi és külföldi kapcsolatrendszerével is segíti.

"Az első befektetési célpontok már megvannak, ezekbe várhatóan januártól, a lejegyzést követően tud majd befektetni az alap, de már most is várjuk a tőkét kereső vállalatok jelentkezését" - mondta Nagygyörgy Tibor.
Tekintettel arra, hogy a Jeremie programban számos megkötés van arra, hogy mely társaságok vehetnek részt a programban, a BNV Equity egy második, hasonló méretű, a Jeremie program feltételeinek meg nem felelő cégekbe fektető alap indítását is tervezi a közeljövőben.

Varga István nemzeti fejlesztési és gazdasági miniszter pénteken jelentette be, hogy nyolc pályázó nyert az Új Magyarország Kockázati Tőkeprogramban létrejövő alapok kezelésére kiírt pályázaton a tizennyolc indulóból, a programmal mintegy 45 milliárd forint kockázati tőke juthat az induló és korai növekedési szakaszban lévő mikro-, kis- és középvállalkozásoknak. Ebből 31,5 milliárd forint uniós és hazai állami forrás, amelyet a 13,4 milliárd forint magántőke egészíti ki. A pályázat lezártával teljes egészében elindult a több elemből álló, a kkv-knak visszatérítendő támogatást nyújtó Jeremie program, amelynek része az Új Magyarország Kockázati Tőkeprogram. Ebben a már felhasznált állami 31,5 milliárd forinton kívül még mintegy 8,5 milliárd forint áll rendelkezésre.

Az állami részen a hozamelvárást 8,5 százalékban limitálták, az efölötti részt átengedik a magánbefektetőnek. A visszatérítendő támogatás a hozammal együtt újra fel lehet majd használni kockázati tőkeként.

Az Új Magyarország Kockázati Tőkeprogramban a létrejövő alapok kezelésére kiírt pályázatot a Big George’s NV Equity Kockázati Tőkealap-kezelő, a Central Fund Kockázati Tőkealap-kezelő Zrt., a DBH Investment Kockázati Tőkealap-kezelő Zrt., az Etalon Kockázati Tőkealap-kezelő Zrt., a Finext Startup Kockázati Tőkealap-kezelő Zrt., a Morando Kockázati Tőkealap-kezelő Zrt., a Portfolion Kockázati Tőkealap-kezelő Zrt. és a Primus Capital Kockázati Tőkealap-kezelő Zrt. nyerte.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.
A rajongók kiakadtak, de azért volt, aki örült a Trónok harca végének

A rajongók kiakadtak, de azért volt, aki örült a Trónok harca végének

Csak úgy ömlik a pénz a fűbizniszbe

Csak úgy ömlik a pénz a fűbizniszbe

67 évesen újra reklámarc lesz Pataki Ági

67 évesen újra reklámarc lesz Pataki Ági

Életet mentettek Csepelen a rendőrök

Életet mentettek Csepelen a rendőrök

Meghalt Roger nyúl megalkotója, Richard Williams

Meghalt Roger nyúl megalkotója, Richard Williams

20 milliós lopott Audit kapcsoltak le Röszkénél

20 milliós lopott Audit kapcsoltak le Röszkénél