A minisztérium cáfolta a MKB eladásáról szóló hírt

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A Nemzetgazdasági Minisztérium és a német BayernLB egyaránt cáfolta az MKB eladásáról a Figyelőben csütörtökön megjelent hírt.

A Nemzetgazdasági Minisztérium közleménye szerint "légből kapott a Figyelő című hetilap csütörtöki számában megjelent állítás, amely szerint Gerd Hausler, a BayernLB igazgatóságának tagja − aki egyben az MKB felügyelőbizottságának elnöke is − a héten tárgyalásokat folytatott volna a magyar kormány képviselőivel az MKB eladásáról".

Előzőleg a BayernLB szóvivője is megalapozatlannak minősítette a hírt, a Reutersnek elmondta, hogy a német bank képviselői a bankadó ügyében tárgyaltak Magyarországon. "A megbeszéléseken nem volt szó az MKB tulajdonjogának átruházásáról" − mondta Matthias Luecke. Nem kommentálta viszont azt a felvetést, hogy a német banknál szóba került-e egyáltalán az MKB eladása.

A Figyelő csütörtökön arról számolt be, hogy a BayernLB vezetői a héten az MKB eladásáról tárgyaltak a Magyarországon, és egy milliárd eurót kérnének a pénzintézetért, miközben a magyar állam 300 millió eurót adna érte.