Enyhül a német hússal szembeni magyar szigor

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI

A vidékfejlesztési tárca közlése szerint Magyarország felülvizsgálja a német disznóhús forgalmazását korlátozó határozatát, mert a német hús biztonságos.

Magyarország felülvizsgálja azt a korábbi határozatot, amelyet a dioxin-botrány miatt közvetlenül vagy közvetve Németországból származó friss és fagyasztott sertéshús, sertéshús-készítmények, valamint élő sertés felhasználásának és forgalmazásának átmeneti korlátozására hozott - közölte Kardeván Endre, a Vidékfejlesztési Minisztérium élelmiszerlánc-felügyeletért és agrárigazgatásért felelős államtitkára kedden Budapesten sajtótájékoztatón.

A módosított határozatot Magyarország szerdán továbbítja az Európai Bizottságnak jóváhagyásra - tette hozzá az országos főállatorvos, aki szerint a dioxin-ügyről szóló német beszámolók, és a kilátásba helyezett német intézkedések alapján szükséges a magyar határozat módosítása.

Az elmúlt napokban alkalmazott szigorú vizsgálatok során sem találtak dioxinnal szennyezett termékeket, összességében megállapítható, hogy a német termékek biztonságosak - mondta a szakember. Ugyanakkor a magyar hatóságok továbbra is fontosnak tartják a magyar fogyasztók védelmét, ezért szigorú ellenőrzések maradnak érvényben, mert csak így garantálható a magyar fogyasztók teljes biztonsága - tette hozzá Kardeván Endre.