szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A világ legnagyobb luxusipari társasága, a Louis Vuitton táskákról is ismert francia LVMH csoport többségi részesedést vásárol az órákat és ékszereket családi vállalkozásban gyártó olasz Bulgariban.

A cég 50,45 százaléka részvénycserével kerül az LVMH-hoz. Az alapító család 16,5 millió LVMH-papírt kap a 152,5 millió Bulgari-részvényből álló csomagjáért cserébe. A francia társaság a világhírű olasz cég egészére pályázik, részvényenként 12,25 eurós ajánlatot tesz a Bulgari papírokra, ami 60 százalékos felárat jelent az utóbbi egy hónap átlagos árfolyamához képest. 

A Bulgari hétfőn kiadott közleménye szerint az ügylet a társaság hosszú távú fejlődését szolgálja. A részvénycserével a Bulgari família a második legnagyobb családi részvényes lesz az LVMH-ban, 3 százalékos tulajdonrésszel. Az első a leggazdagabb francia, Bernard Arnault, a jelenlegi vezérigazgató, aki 20 milliárd dollár értékű óriásvállalatot épített fel az 1987-ben alapított LVMH-ból. 

A Louis Vuitton mellett luxusmárkák tucatjait - például a TAG Heuer karóra- és a Dom Pérignon pezsgőmárkát - egyesítő LVMH legutóbb a Hermesbe szállt be. A selyemsálakról és retikülökről híres cégben 1,45 milliárd euróért 14,2 százalékot szerzett, részesedését pedig részvényopciók lehívásával 17,1 százalékra növeli. A LVMH így a társaság második legnagyobb részvényese lesz az ugyancsak francia Hermes család után, amelynek tagjai együtt több mint 70 százalékot birtokolnak. 

Az új szerzemény, a Bulgari 1884 óta működik. Egy görög bevándorló, Sotirios Bulgari alapította. Első üzletét 1905-ben nyitotta a római Via Condottin. Azóta több mint 260 Bulgari márkabolt nyílt világszerte.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Gulyás Gergely: A kínai vakcina hatásosabb, mint a nyugatiak

Gulyás Gergely: A kínai vakcina hatásosabb, mint a nyugatiak

Bestiális erő – mondja az Nvidia az új szerverprocesszoráról

Bestiális erő – mondja az Nvidia az új szerverprocesszoráról

A járványt nehéz megkerülni, de lehetséges – itt vannak a Magyar Sajtófotó Pályázat győztesei

A járványt nehéz megkerülni, de lehetséges – itt vannak a Magyar Sajtófotó Pályázat győztesei