szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Bő kétszeres túljegyzésre a meghirdetettnél nagyobb összegben értékesített 12 hónapos diszkont kincstárjegyet az Államadósság Kezelő Központ keddi aukcióján. A hozam az előző aukcióhoz és a másodpiacihoz képest is emelkedett kissé.

A központ a megszokott összegben, 45 milliárd forintért hirdetett meg 12 hónapos diszkont kincstárjegyet kétheti rendszerességgel tartott aukcióján. Az év eleje óta csak egyszer, február közepén tértek el ettől az összegtől, akkor 50 milliárd forintnyi 12 hónapos diszkont kincstárjegyet kínáltak.

A meghirdetett D130220 jelű, 2013. február 20-án lejáró papírra az elsődleges forgalmazók 107,077 milliárd forint ajánlatot tettek, jóval többet az év eleje óta megszokott 40-90 milliárd forintnál, de lényegesen kevesebbet az utolsó, két héttel ezelőtti aukció 133,261 milliárd forintos jegyzésénél.

A központ a meghirdetetthez képest 10 milliárd forinttal megemelte az elfogadott ajánlatok összegét, és 55 milliárd forintért értékesített 12 hónapos diszkont kincstárjegyet. Az előző aukción a meghirdetett 45 milliárd forint helyett 60 milliárd forintot értékesített a D130220 jelű papírból.

A mostani aukción 7,47 százalékos átlaghozam alakult ki, egy bázisponttal magasabb a két héttel ezelőtti átlagnál, és két bázisponttal magasabb az ugyanerre a kincstárjegy-sorozatra kalkulált keddi 7,45 százalékos másodpiaci referencia hozamnál.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Ez történt: Kiderült, hogy a modernásoknál több a mellékhatás, mint a pfizereseknél

Ez történt: Kiderült, hogy a modernásoknál több a mellékhatás, mint a pfizereseknél

Duma Aktuál: A felcsúti peren kényszer-szerencsekerék és szauna is lesz?

Duma Aktuál: A felcsúti peren kényszer-szerencsekerék és szauna is lesz?

Cukiság kimaxolva: beültünk a talán legszebb magyar Messerschmittbe

Cukiság kimaxolva: beültünk a talán legszebb magyar Messerschmittbe