szerző:
MTI

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 109,37 pontos csökkenéssel, 17.681,86 ponton nyitott csütörtökön. A szerdai záró értékéhez képest 0,61 százalékkal gyengült.

Eltűnt az optimizmus a piacokról az Equilor és a Buda-Cash elemzői szerint, miután szerdán kiderült, hogy az amerikai jegybank szerepét betöltő Fed nem indít újabb kötvényvásárlási programot, így a budapesti tőzsdén stagnálás, de esés is várható nyitásban csütörtökön.

Gabler Gergely, az Equilor Befektetési Zrt. szenior elemzője az MTI-nek elmondta: bár a Fed folytatja kötvénycsere programját, ez nem jelent monetáris expanziót. Az amerikai és európai határidős indexek alapján a szakértő a Budapesti Értéktőzsdén is mínuszos nyitást valószínűsít.

Hozzátette, hogy a csütörtöki kereskedést az EFSF európai pénzügyi stabilitási eszközzel kapcsolatos újabb hírek is befolyásolhatják, miután még nyitott a kérdés, hogy az vehet-e a másodpiacról kötvényeket. Gabler Gergely kiemelte, hogy erre főként a spanyol és olasz hozamok alacsonyan tartása miatt lenne szükség. Hozzátette, hogy a csütörtöki spanyol hosszú lejáratú kötvényaukció is irányt adhat az árfolyamoknak.

Német Sándor, a Buda-Cash Brókerház Zrt. kereskedelmi igazgató-helyettese nulla körüli nyitás után a kereskedés elején kivárással számol, és azzal, hogy az OTP erős maradhat, a Mol azonban gyengélkedhet, míg a többi nagyobb papír árfolyama stagnál majd.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 14,52 pontos, 0,08 százalékos csökkenéssel, 17.791,23 ponton zárt szerdán. A részvénypiac forgalma 9,6 milliárd forint volt, a vezető részvények közül csak a Mol árfolyama emelkedett az előző napi záráshoz képest, a Richter stagnált, az OTP, a Magyar Telekom és az Egis enyhe mértékben esett.

A Mol 45 forinttal, 0,27 százalékkal 16.745 forintra erősödött, 2,6 milliárd forintos forgalomban. Az OTP részvények ára 7 forinttal, 0,19 százalékkal 3.770 forintra csökkent, forgalmuk 5,6 milliárd forintot tett ki. A Magyar Telekom árfolyama 2 forinttal, 0,44 százalékkal 452 forintra esett, forgalma 532,7 millió forint volt.

A Richter papírok árfolyama nem változott, 37.000 forintot ért, a részvények forgalma 487,6 millió forintot ért el. A másik gyógyszeripari részvény, az Egis 224,8 millió forintos forgalom mellett 220 forinttal, 1,49 százalékkal 14.520 forintra gyengült. A BUMIX 1.055,61 ponton zárt szerdán, ez 2,63 pontos, 0,25 százalékos csökkenés a keddi záráshoz viszonyítva.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények! Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.
A félelem legyőzésére hívott fel a pápa

A félelem legyőzésére hívott fel a pápa

Elhunyt Pongrácz Tibor egykori államtitkár

Elhunyt Pongrácz Tibor egykori államtitkár

Megbokrosodott lovak okoztak kis híján tragédiát az országúton - videó

Megbokrosodott lovak okoztak kis híján tragédiát az országúton - videó

Már-már remekmű: ezzel a tenyérizzasztó játékkal szinte vétek nem szenvedni

Már-már remekmű: ezzel a tenyérizzasztó játékkal szinte vétek nem szenvedni

Megsérült Dárdai fia, vége az idényének

Megsérült Dárdai fia, vége az idényének

Melyik amerikai elnököt látták a Káma Szútrával a kezében?

Melyik amerikai elnököt látták a Káma Szútrával a kezében?