Megvan az AmCham új elnöke

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI

Benkő Vilmost, a DBH csoport üzletfejlesztésért felelős alelnökét választotta tizennegyedik elnökének a kamara. Két nőt választottak az igazgatótanácsba.

Az Amerikai Kereskedelmi Kamara (AmCham) Benkő Vilmost, a DBH csoport üzletfejlesztésért felelős alelnökét, a Rózsakert Medical Center tulajdonosát választotta az AmCham tizennegyedik elnökének - ismertette a szervezet pénteken a csütörtökön megtartott közgyűlés döntését.

Az igazgatótanács két új taggal bővült: Heal Edinát, a Google Magyarország ügyvezetőjét és Juhos Andreát, a Lee Hecht Harrison Magyarország ügyvezetőjét választották be a tizenkét tagú testületbe.

Hetényi Márkot, a Flextronics EMEA pénzügyi alelnökét és Szabó Esztert, a GE Corporate közép-európai kommunikációs és public affairs vezetőjét pedig második alkalommal választották meg, további kétéves időszakra.

A hivatalos program mellett nyolcadik alkalommal adták át a Völgyes Iván emlékdíjat, amellyel olyan egyéni életpályákat ismernek el, amelyek jelentősen hozzájárultak az amerikai-magyar befektetői kapcsolatok erősítéséhez.

A díjat az idén Huebner Károly befektetési tanácsadó, befektetési bankár - korábbi AmCham elnök - kapta, aki a '90-es években egyebek között az első amerikai-magyar befektetési alapot is létrehozta.