A dollárral szemben gyengült a forint

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI

Az amerikai dollárral és a japán jennel szemben gyengült, a többi fontosabb nemzetközi devizához képest alig változott szerda este a forint azt követően, hogy az amerikai jegybank szerepét betöltő Fed nyilvánosságra hozta monetáris irányítótestülete január végi ülésének jegyzőkönyvét.

A jegyzőkönyv szerint a Fed Nyíltpiaci Bizottságának több tagja is aggodalmát fejezte ki a kötvény- és jelzáloglevél-vásárlási program negatív hatásai miatt, és kilátásba helyezték, hogy a programot a kitűzött cél teljesülése előtt is módosíthatják.

Az amerikai dollár a bejelentésre erősödött az euróval, illetve a forinttal szemben. Az eurót 1,3287 dolláron és 219,25 forinton jegyezték szerda este fél kilenc körül a közzététel előtti 1,3338 dolláros és 218,30 forintos szintek után.

Az euró forintárfolyama alig változott, a szerda esti órákban 291,30 forint közelében mozgott. A svájci frankot 236,33 forinton jegyezték szerda este, alig magasabb árfolyamon a kora esti 236,25 forintnál. A japán jen 2,3367 forint volt este, drágább a közzétételt megelőző 2,3300 forint körüli árfolyamokhoz képest.