Feljelentést tett a Tiborcz-cég drágának ítélt lámpái miatt a PM

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu/MTI

Különösen nagy kárt okozó csalás miatt feljelentést tesz a Párbeszéd Magyarországért (PM) ismeretlen tettes ellen közvilágítási rendszerekre vonatkozó projektekkel összefüggésben.

Feljelentést tesz a PM ismeretlen tettes ellen, mert a Direkt 36 írása szerint az önkormányzatok "döbbenetesen drága közvilágítási rendszereket vásároltak" Tiborcz Istvánnak, Orbán Viktor miniszterelnök vejének a cégétől. A párt azonnali KEHI-vizsgálatot is követel.

A Direkt 36 felidézte, hogy sok városban kapott közvilágítási munkát az Elios, az a cég, amelyből nemrég szállt ki Orbán Viktor veje. A társaság a beszámoló szerint jókora ártöbblettel dolgozott, ugyanazért a lámpatestért a Tiborcz-cég 217 ezer forintot számlázott, ami másnál csak 139 ezer forintba került. A portál szerint van olyan város, ahol ez százmilliókkal dobhatta meg a költségvetést, és bár az árakat ismerték az állami szervek is, nem tettek semmit.

"Reméljük, hogy a közpénzköltés mikéntje nemcsak akkor izgatja a Kormányzati Ellenőrzési Hivatalt, ha a norvég támogatást kapott civileket kell vegzálni, hanem a magyar és az uniós adófizetők pénzét költő Orbán-vő esetében is" – közölte a feljelentéssel kapcsolatban a PM.