Ősszel jön az állami gáz

Ősszel jön az állami gáz

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A fogyasztóknak a szolgáltatóváltással kapcsolatban nincsen teendőjük.

Őszre a nemzeti közművek biztosítja az egész ország gázellátását, a nemzeti közműszolgáltatási rendszer részeként működő FŐGÁZ idén október elsejétől látja el a TIGÁZ lakossági földgázfogyasztóit, a fogyasztóknak a szolgáltatóváltással kapcsolatban nincsen teendőjük – közölte az Első Nemzeti Közműszolgáltató (ENKSZ Zrt.) az MTI-vel csütörtökön.

A FŐGÁZ az egyetemes szolgáltatást igénybe vevő fogyasztókat szeptemberben levélben tájékoztatja a szolgáltatóváltás folyamatáról. A fogyasztók a TIGÁZ-tól végszámlát fognak kapni. Amennyiben egy felhasználási hely a TIGÁZ-tól tartozás miatt kikapcsolt felhasználási helyként kerül át a FŐGÁZ-hoz, a felhasználó akkor kérheti majd a visszakapcsolást, ha a TIGÁZ-nál rendezte a tartozást – közölték.

A közlemény emlékeztet: a TIGÁZ és a FŐGÁZ már idén tavasszal megkezdte az előre fizetős mérővel rendelkező fogyasztók átszerződtetését. A fogyasztók és a FŐGÁZ között a törvényi előírás alapján határozatlan időre földgáz egyetemes szolgáltatási szerződés jön létre, így a fogyasztóknak nincsen teendőjük, a felhasználási helyek automatikusan a FŐGÁZ ellátásába kerülnek. Külön szolgáltatási szerződést nem szükséges kötni, és a csoportos beszedési megbízások is át fognak kerülni a TIGÁZ-tól a FŐGÁZ-hoz – írták.

Az ENKSZ irányítása alatt a nemzeti közművek és benne a FŐGÁZ felkészült valamennyi lakossági fogyasztó, azaz 3,4 millió fogyasztási hely biztonságos és folyamatos ellátására. Az elmúlt időszakban a belső rendszereiket fejlesztették és az online ügyfélszolgálati oldalukat is megújították és új kényelmi szolgáltatásokat vezettek be – ismertette a közlemény szerint Horváth Péter János, az ENKSZ Első Nemzeti Közműszolgáltató Zrt. elnök-vezérigazgatója, a FŐGÁZ Zrt. elnöke.

A területileg illetékes elosztó társaság változatlan marad, így a szolgáltató váltás kapcsán nincs szükség mérőcserére vagy más műszaki beavatkozásra, a mérő leolvasási menetrend és gyakoriság sem változik. Műszaki problémákat továbbra is a megszokott elérhetőségeken lehet bejelenteni és a földgáz ára sem fog változni.

Hozzászólások