Kivették az Orbán-bakit az Origo interjúból

Kivették az Orbán-bakit az Origo interjúból

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A miniszterelnök az Origo-nak adott interjúban tévesztett, a hibát csak az interjú publikálása után vették észre.

Az Európai Unió jövőjéről kérdezték a miniszterelnököt, mikor azt mondta, a legnagyobb problémát ma az unió jövője szempontjából az eurózóna továbbfejlődésének elakadása jelenti. Orbán Viktor úgy fogalmaz, "ebben mi vétlenek vagyunk, és nem is tudunk segíteni a megoldásban." Kérdés, hogyan haladnak tovább a közös pénz után a közös gazdaságpolitika felé, hiszen egy monetáris uniót nem lehet fenntartani közös gazdaság- és költségvetési politika, közös felelősségvállalás nélkül. Orbán szerint az EU eurozónán kívüli része "köszöni szépen, jól érzi magát." A miniszterelnök szerint a sikeresebb országok az eurózónán kívül vannak, és nem is nagyon vágyódnak oda, mert mi értelme lenne egy dinamikus gazdasági fejlődést felcserélni egy eurózónán belüli stagnálásra.

"Ezért veszítette el az eurózóna is a vonzerejét a sikeres, zónán kívül lévő államok számára. Csehország, Szlovákia, Lengyelország, Magyarország, Románia szépen fejlődő országok. Szóval ma két részből áll az Európai Unió, és hogy egyben marad-e vagy sem, leginkább azon áll vagy bukik, hogy az eurózóna képes lesz-e megoldani a saját problémáit"

- fogalmaz Orbán, amivel csak az a bökkenő, hogy Szlovákiában 2009-ben bevezették az eurót. 10 előtt az interjúba belenyúltak, Szlovákiát kivették a felsorolásból.

Az eredeti verzió:

Hozzászólások