Két indonéz prostituált vagy egy brit bankár élete ér többet?

Két indonéz prostituált vagy egy brit bankár élete ér többet?

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Sokkoló képek következnek! – figyelmeztettek mindenkit a bíróságon, ahol a 31 éves brit Rurik Jutting a két indonéz prostituált haláláról úgy számolt be, mint nem szándékos emberölésről. Az ügyész viszont kéjgyilkossággal vádolja, és ezért életfogytiglant kaphat Hongkongban, ahol – Kínával ellentétben – nincs halálbüntetés.

A fiatal bróker okostelefonjával szinte mindent felvett arról a szexpartiról, mely a két prostituált meggyilkolásával végződött. Ő maga hívta ki a rendőröket, akik az egyik indonéz lányt meztelenül és holtan találták a luxuslakásban. Testét szúrt és vágott sebek borították. A másik lány holttestét egy bőröndben fedezték fel a helyszínelők a lakás balkonján. Mindez két éve történt Hongkongban, melyet igen biztonságos városnak tekintenek mindenütt a világban.


Csakhogy ez nem vonatkozik a bevándorlókra, különösen, ha azok prostitúcióval keresik a kenyerüket. A vöröslámpás negyedben nem ritka a brutalitás, de ennek csak akkor van nagyobb visszhangja, ha a főszereplő egy gazdag és befolyásos külföldi. Hongkongban külön kasztot alkotnak az angolszász bankárok és brókerek, akik közé a 31 éves Rurik Jutting is tartozott. A Bank of Americának és a Merrill-Lynchnek dolgozott. A WanChai negyedben bérelt luxuslakást. Ez közvetlenül a vöröslámpás negyed mellett helyezkedik el Hongkongban. A fiatal brókerek és bankárok rendszeresen rendeztek partikat a helyi prostituáltak részvételével.

Amióta kiderültek a két gyilkosság részletei, szinte folyamatos a tiltakozás Hongkongban. Még az indonéz állam is megszólalt: nehezményezte, hogy bevándorolt polgárainak jogvédelme egészen más szinten áll, mint a szintén bevándorolt angolszász bankároké. A helyi nőszervezetek is tiltakoznak. A fiatal bróker elismerte az emberölést, de ezt kábítószeres állapotával magyarázta. Ezért gyilkosságban nem tartja magát bűnösnek. Hongkongban a brit birodalmi jog van érvényben – emlékeztet a francia Le Monde. Gyilkosság esetében a bíróság következetes: 2013-ban életfogytiglanra ítéltek egy amerikai nőt, mert megölte bankár férjét. Az asszony most folyamodott a büntetés enyhítéséért. Persze abban az esetben az áldozat egy gazdag bankár volt, nem pedig két bevándorolt prostituált. Ezért most mindenki árgus szemmel figyel Hongkongban: vajon két indonéz prostituált meggyilkolásáért is lehet-e életfogytiglant kapni 2016-ban.

Hogy került a leszúrt prostituált a brit bankár bőröndjébe? Indul a per

Brit bankár ölt meg két indonéz prostituáltat Hongkongban? Erről kell ítéletet hoznia a bíróságnak, mely előzetesen meghallgatta a 31 éves férfit, aki a Bank of America ígéretes ifjú tehetsége volt.

Hozzászólások