szerző:
hvg.hu

A parlamentben is foglalkozhatnak azzal, hogy eltérő minőségű ételeket kap a multiktól Magyarország, mint a nyugati vásárlók. Az ügy egészen Brüsszelig juthat.

Brüsszelben reklamálna az Együtt amiatt, hogy rosszabb minőségű ételt kapnak a magyarok, mint a nyugatiak. Szabó Szabolcs, a párt képviselője egy határozati javaslatot vinne a parlament elé, ebben európai szintre emelné a tiltakozást.

Mint írta, először a szlovák hatóságok jelezték, hogy az ottani élelmiszerek sokszor rosszabbak, mint ugyanazoknak a gyártóknak az Ausztriában árult termékei. Ezután adott tájékoztatást a Nébih arról, hogy a magyar vizsgálat is ugyanerre az eredményre jutott. A képviselő arra emlékeztetett, hogy az ételminőség kettős mércéjével már tavaly tavasszal foglalkoztak a visegrádi országok találkozóján, utána pedig az EU Mezőgazdasági és Halászati Tanácsának ülésén is szóba került az ügy, de azóta sem történt előrelépés.

Szabó Szabolcs azt szeretné, hogy a parlamenti többség kérje fel a kormányt: forduljanak az Európai Bizottsághoz. Azt is szeretné, hogy a visegrádi államok együtt lépjenek fel Brüsszelben, és addig ne engedjék az ügyet levenni a napirendről, amíg az Európai Bizottság nem teszi meg a szükséges lépéseket. Arra persze nem érdemes nagy összegben fogadni, hogy ez a javaslat át is megy a parlamenten, nagy meglepetés volna, ha átengednének egy ellenzéki indítványt.

Itthon 24 féle terméket vizsgáltak meg és hasonlítottak össze az osztrák üzletekben kapható árukkal. Az édességeknél, a kóláknál, mogyorókrémnél és kakaóporoknál is találtak különbségeket. Az érintett cégek közül a Coca-Cola válaszolt a vádakra.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
hvg.hu Gazdaság

Más árut kapnak a magyarok, mint az osztrákok

A hazai hatósági vizsgálatok eredményei is alátámasztják, hogy multinacionális élelmiszergyártók eltérő minőségű termékekkel látják el a nyugat-európai és a kelet-európai boltokat – írta a Magyar Idők. Itthon 24-féle terméket vizsgáltak meg és hasonlítottak össze az osztrák üzletekben kapható árukkal.

Hatalmas sikere volt a korrupt és pedofil papokról szóló filmnek a lengyel mozikban

Hatalmas sikere volt a korrupt és pedofil papokról szóló filmnek a lengyel mozikban

"Ha nem rúgnak ki, megvan a műtét" - mondta a szívsebész, akinek a betege meghalt

"Ha nem rúgnak ki, megvan a műtét" - mondta a szívsebész, akinek a betege meghalt

Kis híján 5 milliárd forinttal támogatta az üldözött keresztényeket a kormány

Kis híján 5 milliárd forinttal támogatta az üldözött keresztényeket a kormány

Földgázimport: a lengyelek leváltak a Gazpromról

Földgázimport: a lengyelek leváltak a Gazpromról

Teljesen legalizálták a marihuánát Kanadában

Teljesen legalizálták a marihuánát Kanadában

Rekordnépszerű az EU a NER-ben

Rekordnépszerű az EU a NER-ben