Itt a jó hír: dől a pénz a brüsszeli kasszából

Itt a jó hír: dől a pénz a brüsszeli kasszából

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Nem kell a kormánynak előlegeznie.

Megszületett az elvi döntés arról, hogy az Európai Bizottság kifizeti a magyar kormány által október végéig küldött, fejlesztési támogatásokat érintő számlákat – értesült a Portfolio. Ez annak tudható be, hogy a hétfőn kezdődött budapesti auditján a bizottság tisztviselői nem tártak fel olyan súlyos problémákat, amelyek miatt megszakították volna a kifizetést.

Ez azt jelenti, hogy az év végéig 330 milliárd forint érkezhet az államkasszába, sőt, ha a kormány még továbbít számlákat, azokat is kiegyenlíti Brüsszel.

A gazdasági portál hétfőn írt arról, hogy a következő két hétben születhet meg a döntés arról, hogy a bizottság visszatartja-e a regionális támogatásokat, amelyeket a kormány egyébként már megelőlegezett a kedvezményezetteknek. Ha ez következett volna be, az veszélybe sodorta volna a kormány célkitűzéseit is, hiszen valamiből fedezni kellett volna a „kinnlevőséget”.

A portál ugyanakkor megjegyzi: ilyen rövid idő alatt az auditorok nem is hozhattak meg ilyen nagy horderejű döntést, így elképzelhető, hogy előbb fizetnek és utána vonják le a tapasztalatokat.

 

Hozzászólások