szerző:
hvg.hu
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A javaslatok az oktatástól az egészségügyig több területet is érintenek.

180 pontos, versenyképességi javaslatcsomagot tett közzé az MNB. Az anyagot a Varga Mihály pénzügyminiszter vezette Nemzeti Versenyképességi Tanács is beépíti majd saját terveibe.

A jegybank javaslatának lényege, hogy legyen egy strukturált, hosszú távú program, és valósuljon meg a végrehajtott intézkedések folyamatos utókövetése. Azt írták, javaslataik célja a magyar gazdaságban – elsősorban a külső-belső egyensúlyi és adósságmutatókban, valamint a munkapiacon – kialakult pozitív trendek megtartása mellett a hazai termelékenység javítása, a teljes foglalkoztatás fenntartása, valamint a demográfiai fordulat megalapozása. Az intézkedésekben célzottan szükséges kezelni a hazai humán tőke fejlesztését, a kis- és középvállalkozások technológiaadaptációs képességeinek javítását, a hagyományos és modern infrastruktúrákba történő beruházások emelését, valamint az állami intézményrendszer és a pénzügyi közvetítés hatékonyságának növelését – emeli ki a Portfolio a MNB-re hivatkozva.

A javaslatcsomag érinti a közigazgatást, az adózást, az oktatást, az egészségügyet, az ipart, a kkv-ket, a pénzügyi rendszert és a demográfiát. Eszerint a jegybank béremelést, bürokráciacsökkentést, adócsökkentést, modern egészségügyet, nemzetközileg elismert felsőoktatást, magas színvonalú közoktatást, modern infrastruktúrát és versenyképes pénzügyi rendszert szorgalmaz.

 

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!