szerző:
hvg.hu/MTI
Tetszett a cikk?

Többször szóba került már, hogy áldatlan állapotban van a kispesti Vak Bottyán utca, ahol a metrópótló buszok esténként és hétvégenként közlekednek. A kerület és a főváros egymásra mutogatása után végre a főváros kezébe venné az ügyet.

Írtunk már róla, hogy óriási kátyúkat kell kerülgetnie a közlekedőknek a kispesti Vak Bottyán utcában, mely láthatóan nem állt készen arra, hogy az esténként és hétvégenként arra közlekedő 3-as metrót pótló buszok terhelését elbírja. Az önkormányzat és a városvezetés eddig egymásra mutogatott a felelősség tekintetében, de úgy tűnik, most végre lehet valami.

A fővárosi közgyűlés jövő szerdai ülésére benyújtott előterjesztésből az derül ki, hogy az utat a főváros saját kezelésébe venné. Az ugyanis jelenleg a XIX. kerületi önkormányzat kezelésében áll, de a kerületnek nincs pénze a megnövekedett terhelés által okozott útpálya-meghibásodások javítására, ezért az útkezelési, útüzemeltetési feladatok átadását kezdeményezte.

A javasolt megállapodás után a közútkezelői feladatok a Budapest Közút Zrt.-hez kerülnének.

A metróvonal déli szakasz rekonstrukciójának megkezdése előtt az útszakaszt megerősítik, utána pedig szükséges lesz a teljes körű felújítása, amelyet a főváros és Kispest közösen finanszíroz majd.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hiába a figyelmeztetés, amerikaiak milliói utaztak repülőn a hálaadás napi ünnepségre a rokonaikhoz

Hiába a figyelmeztetés, amerikaiak milliói utaztak repülőn a hálaadás napi ünnepségre a rokonaikhoz

Észak-Macedónia miniszterelnöke legális füvezéssel hozna turistákat

Észak-Macedónia miniszterelnöke legális füvezéssel hozna turistákat

Anglia visszaáll a járványkészenléti rendszerre, de máshogy

Anglia visszaáll a járványkészenléti rendszerre, de máshogy