szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Tornateremre, sportpályára kértek pénzt.

Királyhelmecen hosszú ideje problémát okoz, hogy a magyar alapiskolának nincs se tornaterme, se sportpályája. A város csak hitelből tudna építkezni, így viszont nem maradna pénz más fejlesztésekre.

Ezért a polgármester, Pataky Károly magyarországi intézményekhez fordult, hogy támogassák a tervet. Az Új Szó azt írja, a próbálkozás eddig nem járt sikerrel, senki sem akar fizetni. A Nemzetpolitikai Államtitkárság arról tájékoztatta a várost, hogy a kért támogatás összege meghaladja a nemzetpolitikai keretben rendelkezésre álló forrásokat, a Miniszterelnöki Kabinetiroda pedig a megkeresést az Emberi Erőforrások Minisztériumába továbbította.

Nemrég az Aranycsapat Alapítványt és a Magyar Labdarúgó-szövetséget is megkeresték a kérelmükkel, ám az előbbi szervezettől egyelőre nem kaptak választ, az MLSZ pedig a napokban szintén arról értesítette a városvezetést, hogy nem áll módjában ilyen támogatást nyújtani. A polgármesternek írt válaszlevelében Csányi Sándor elnök kifejtette: „A Magyar Labdarúgó-szövetség beruházások, fejlesztések pénzügyi támogatásához nem rendelkezik saját forrásokkal. A jelenleg is zajló fejlesztésekre (...) kivétel nélkül a Magyar Kormány biztosít költségvetési forrást, az MLSZ feladata a források technikai továbbítása és a programok sportszakmai felügyelete. Fentiekre tekintettel a támogatási kérelmére nem tudunk pozitív választ adni.”

Egy biztos: az új létesítményt a város díszpolgáráról, az Aranycsapat legendás labdarúgójáról, Buzánszky Jenőről neveznék el, a kezdeményezést a sportember fia, ifj. Buzánszky Jenő is támogatta.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Portugál kormányfő: Aki megsérti a jogállamiságot és az alapvető európai értékeket, nem lehet az EU tagja

Portugál kormányfő: Aki megsérti a jogállamiságot és az alapvető európai értékeket, nem lehet az EU tagja

Fölényes győzelemmel kezdett a magyar női vízilabda-válogatott

Fölényes győzelemmel kezdett a magyar női vízilabda-válogatott

Átrepült egy körforgalmon egy száguldó autós Balatonakarattyánál – videó

Átrepült egy körforgalmon egy száguldó autós Balatonakarattyánál – videó