szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Tátrai Bernadett a Portfolio konferenciáján beszélt.

Ma 1,5 millió lakástakarék-szerződés van a piacon, így 2-3 millió ember élet- és lakhatási körülményein javít a rendszer – mondta el Tátrai Bernadett, a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. elnök-vezérigazgatója a Portfolio öngondoskodással foglalkozó konferenciáján.

A szakember hangsúlyozta: az állam a mostani lépéssel nem a teljes szektort szántja be, csak az állami támogatást. Elutasította azonban azt a vádat, hogy ez extraprofithoz segítette volna a pénztárakat.

Kiemelte, hogy az állam egy forint támogatásból 7 forintot generált a lakáspiacon, és a 60-70 milliárdos állami támogatás mind az ügyfelekhez kerül, miközben a pénztárak 110 milliárd forintnyi bevételt generálnak az államkasszának. Hozzátette: egy vállalkozás csak úgy tud profitot generálni, ha van befektetett tőke, és a Fundamentánál elmondható, hogy az eddig befektetett tőke máig nem térült meg, ennek ellenére a szolgáltató elkötelezett a piac és az ügyfelek irányába.

Kitért arra is, hogy szerinte a lakástakarékok igenis elősegítik az új építésű otthonok megépülését, a kihelyezett hitelösszegből ugyanannyit folyósítanak új építésre, mint a bankok.

(Portfolio)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Szolid csinosítást kapott az új 4-es BMW sportkupé

Szolid csinosítást kapott az új 4-es BMW sportkupé

A kormány jóváhagyásával teljesíthet rosszabbul a posta

A kormány jóváhagyásával teljesíthet rosszabbul a posta

Két hétre bezárják a vendéglátóhelyeket Valenciában

Két hétre bezárják a vendéglátóhelyeket Valenciában