szerző:
hvg.hu

A milliárdos miniszterelnök, Babis kormánya azt ígéri, hiába riasztgatnak az elemzők, nem jár úgy Csehország, mint a görögök.

A szocialista blokk legkevésbé eladósodott országában 900 koronás, azaz több mint 11 ezer forintos nyugdíjemelést ígértek be januártól. A korábbi megszorításokkal operáló kormányzatatot kritizálta a milliárdos Babis által vezett kormány munkaügyi minisztere, Jana Malacova, aki szerint igenis megvalósítható a nyugdíjemelés anélkül, hogy a cseh gazdaság a görög 8 évvel ezelőtti sorsára jutna.

Az unió legalacsonyabb munkanélküliségi rátáját és stabil gazdasági növekedést produkáló Csehországban a férfiak jelenleg átlagosan 13 093 (162 ezer), a nők 10 772 korona (133 ezer Ft) nyugdíjra számíthatnak. A 900 koronás emelés a legnagyobb lenne Csehország nyugdíjtörténetében, ezt a kormány 10 százalékos béremeléssel fejelné meg. Az emelések forrása Malacová a többlet-adóbevétel lesz, melyeket az energiaszektorra, a telekommunikácós cégekre és a bankokra vetnének ki – írta a Bloomberg.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Cupra Ateca-menetpróba: ne nevezd Seatnak!

Cupra Ateca-menetpróba: ne nevezd Seatnak!

Titokban vádolták meg a Wikileaks alapítóját

Titokban vádolták meg a Wikileaks alapítóját

Erdei kisvasutak kapnak milliókat

Erdei kisvasutak kapnak milliókat

A Ripost megtalálta Gyurcsányt a Gruevszki-botrányban

A Ripost megtalálta Gyurcsányt a Gruevszki-botrányban

Lefoglalt irataikat követelik vissza a szcientológusok

Lefoglalt irataikat követelik vissza a szcientológusok

Orbánnál nem mindenki járt olyan szerencsével, mint Gruevszki

Orbánnál nem mindenki járt olyan szerencsével, mint Gruevszki