szerző:
hvg.hu

A négyfős nyírségi cég már a megbízás kiírásakor elkezdte szervezni országos behajtói hálózatát. A szálak Kisvárdára vezetnek.

Ahogy arról beszámoltunk, egy kis nyírségi céget, a Pepp and Cars Kft.-t szerződtette az NHKV Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt. arra, hogy vegye át több százezer ügyfelének díjfizetési ügyét. A négyfős vállalkozás a Díjbeszedő Zrt.-vel közösen 7,6 milliárd forintot nyert el az NHKV Zrt. 2017. végén kiírt közbeszerzésén.

A 24.hu most arról ír, hogy a Nagykálló egyik kocsmaépületében székelő cég – amely 2016-ban nagyjából egy falusi vegyesbolt forgalmához mérhető 19 millió forintos bevétellel rendelkezett, tartozásai miatt pedig 2017 elején a NAV végrehajtást is indított ellene – már a kukaholding tenderének kiírása idején, 2017 közepén elkezdte kiépíteni a díjbeszedők országos alvállalkozói hálózatát.

A kukaholding 2017 júliusában tette közzé a közbeszerzési kiírást, a lapnak viszont több korábbi alkalmazott is megerősítette, hogy a Pepp and Cars néhány hozzá szorosan kapcsolódó céggel együtt már a nyáron, szinte a kiírással egy időben elkezdte keresni a munkára alkalmazható embereket. És bár a közbeszerzés eredményét csak idén január 4-én tették közzé, a cég már tavaly októberben szerződéseket is kötött alvállalkozókkal, ráadásul az NHKV közbeszerzésére hivatkozva.

A beszervezett embereket ezután hetekig-hónapokig váratták, végül márciusban küldték ki az első címlistaadagot a koordinátoroknak, de az utasítás szerint az országgyűlési választásokat meg kellett várni a behajtásokkal.

A 24.hu szerint maga a behajtás csak nagyon kis százalékban végződött sikeres behajtással, a rezsicsökkentés idején megszabott kukadíjak sokszor a behajtás költségeit is alig fedezték, ezért a behajtási akció hatalmas ráfizetést hozhat a kukaholdingnak, de a díjbeszedők sem jártak vele jól, holott a nyírségi vállalkozás a lap információi szerint 500 forintot számlázott minden egyes ügyfélért a kukaholdingnak.

A lap azt is hozzáteszi, a szálak Kisvárdára vezetnek, ugyanis a közbeszerzés idején a parlamentbe a kisvárdai körzetből bekerülő Seszták Miklós fejlesztési miniszter felügyelete alá tartoztak a kukaholding ügyei, és a fejlesztési tárca adott engedélyt az NHKV-nak arra, hogy kiszervezze az alaptevékenységéhez tartozó pénzbeszedést. Lizák Anita, a Pepp and Cars operatív igazgatója pedig Kisvárdán lakik.

A lap kérdésire, hogy hogyan került az állami tulajdonú Díjbeszedő mellé egy apró nyírségi magáncég a konzorciumba, sem a Díjbeszedő, sem a Pepp and Cars Kft. nem válaszolt.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Nem véletlen, ha „idegállapotba kerül”: ez történik az agyával, amikor valaki ordibálni kezd önnel

Nem véletlen, ha „idegállapotba kerül”: ez történik az agyával, amikor valaki ordibálni kezd önnel

Teljesen érthetetlen ez a furgonos, aki nem hajlandó elengedni a mentőt – videó

Teljesen érthetetlen ez a furgonos, aki nem hajlandó elengedni a mentőt – videó

Többfelé már havazik, reggelre az egész országot hó boríthatja

Többfelé már havazik, reggelre az egész országot hó boríthatja

Adventi irodalmi naptár - december 13.

Adventi irodalmi naptár - december 13.

Videó: Arcon fújták a rendőrök a füstgránátos tüntetőket

Videó: Arcon fújták a rendőrök a füstgránátos tüntetőket

Bagóért kap még 5 évre budavári bérlakást a fideszes exképviselő

Bagóért kap még 5 évre budavári bérlakást a fideszes exképviselő