szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Egy grúz hátterű cég kínál látszólag nagyon kedvező feltételekkel kölcsönt, az Index megnézte az apró betűs részeket is.

Nem törvénytelen, de érdemes óvatosnak lenni a Minikölcsön.hu mikrohiteleivel – írja az Index. A grúz hátterű MikroCredit Zrt. 0 százalékos teljes hiteldíjmutatóval (THM) kínál ilyen kölcsönöket, ám a valóságban ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy ingyenhitelről lenne szó. Ha ugyanis valaki gyorsan akar pénzhez jutni, annak az ezen a héten kezdődött promóciós időszak után kiugróan magas költséggel kell számolnia.

A hitelt ugyanis alaphelyzetben 40 nap alatt folyósítják, ha viszont valaki igénybe veszi az Expressz szolgáltatást, amellyel az online elbírálást követően egy órán belül megkapja a pénzt, az igényelt összeg (25-300 ezer forint) 25 százalékára rúgó költséget kell megfizetni. Csakhogy az nem számít bele a thm-be, mert a cég szerint a gyors folyósítás nem az alaptermék része, hanem egy különálló, gyorsasági szolgáltatás – írja a portál. A trükk éppen az, hogy akik igénybe veszik a kölcsönt, azoknak jó eséllyel gyorsan van szükségük a pénzre, ami így 6250-75 000 forintos pluszköltséget jelent a számukra.

Az Index megkérdezte a társaságot, és azt a választ kapta, hogy a díjjal terhelt szolgáltatás olyan a postai expressz csomagfeladáshoz hasonlítható plusz, amely nem kötelező, ezt igényelnie kell az ügyfélnek, és tájékoztatják is a költségeiről.

Nem ez azonban az egyetlen költség. Ha valaki egy hónappal kitolná a törlesztést, 17,8 százalékot kell fizetnie. Ha pedig kérés nélkül marad el a díjfizetéssel, mert ebben az esetben 8 ezer forintos késedelmi díjat és 22,3 százalékos késedelmi kamatot fizettetnek ki vele, a hátralékról pedig ezer forint ellenében értesítő levelet is kap.

(Index)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Kiderült, mi állhat az érdi vendetta hátterében

Kiderült, mi állhat az érdi vendetta hátterében

Hétfőn elkezdik megjavítani a leégett Notre-Dame fő orgonáját

Hétfőn elkezdik megjavítani a leégett Notre-Dame fő orgonáját

A fejtetvekkel is kibabrált, hogy a járvány alatt kevesebb a közös szelfizés

A fejtetvekkel is kibabrált, hogy a járvány alatt kevesebb a közös szelfizés