szerző:
hvg.hu

Egy grúz hátterű cég kínál látszólag nagyon kedvező feltételekkel kölcsönt, az Index megnézte az apró betűs részeket is.

Nem törvénytelen, de érdemes óvatosnak lenni a Minikölcsön.hu mikrohiteleivel – írja az Index. A grúz hátterű MikroCredit Zrt. 0 százalékos teljes hiteldíjmutatóval (THM) kínál ilyen kölcsönöket, ám a valóságban ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy ingyenhitelről lenne szó. Ha ugyanis valaki gyorsan akar pénzhez jutni, annak az ezen a héten kezdődött promóciós időszak után kiugróan magas költséggel kell számolnia.

A hitelt ugyanis alaphelyzetben 40 nap alatt folyósítják, ha viszont valaki igénybe veszi az Expressz szolgáltatást, amellyel az online elbírálást követően egy órán belül megkapja a pénzt, az igényelt összeg (25-300 ezer forint) 25 százalékára rúgó költséget kell megfizetni. Csakhogy az nem számít bele a thm-be, mert a cég szerint a gyors folyósítás nem az alaptermék része, hanem egy különálló, gyorsasági szolgáltatás – írja a portál. A trükk éppen az, hogy akik igénybe veszik a kölcsönt, azoknak jó eséllyel gyorsan van szükségük a pénzre, ami így 6250-75 000 forintos pluszköltséget jelent a számukra.

Az Index megkérdezte a társaságot, és azt a választ kapta, hogy a díjjal terhelt szolgáltatás olyan a postai expressz csomagfeladáshoz hasonlítható plusz, amely nem kötelező, ezt igényelnie kell az ügyfélnek, és tájékoztatják is a költségeiről.

Nem ez azonban az egyetlen költség. Ha valaki egy hónappal kitolná a törlesztést, 17,8 százalékot kell fizetnie. Ha pedig kérés nélkül marad el a díjfizetéssel, mert ebben az esetben 8 ezer forintos késedelmi díjat és 22,3 százalékos késedelmi kamatot fizettetnek ki vele, a hátralékról pedig ezer forint ellenében értesítő levelet is kap.

(Index)

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Mészároséké lett a ZÁÉV is

Mészároséké lett a ZÁÉV is

Egy Alfának még akkor is jó a dizájnja, ha nem ők tervezik

Egy Alfának még akkor is jó a dizájnja, ha nem ők tervezik

Reagált az ELTE: Nincs gazdasági vészhelyzet

Reagált az ELTE: Nincs gazdasági vészhelyzet

Olyan ígéretes A tanár második évada, mint egy oktatási reform

Olyan ígéretes A tanár második évada, mint egy oktatási reform

Ez a böngésző azt is megmondja, ha álhírgyárral vagy propagandistákkal van dolga

Ez a böngésző azt is megmondja, ha álhírgyárral vagy propagandistákkal van dolga

Videó: kicsit sok a hó Ausztriában, kétméteres hósapkát viselnek az autók

Videó: kicsit sok a hó Ausztriában, kétméteres hósapkát viselnek az autók