Tőzsdére megy a Stadler

Tőzsdére megy a Stadler

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI

A tulajdonos-vezérigazgató továbbra is többségi tulajdonos marad.

A svájci SIX Swiss Exchange tőzsdére viszi részvényét a Stadler Rail AG svájci vasúti gördülőállomány- és berendezésgyártó vállalat – jelentette be kedden az MTI-hez eljuttatott közleményben a Stadler.

A Stadler már több mint nyolcezer vasúti kocsit és mozdonyt adott el a világ 41 országában. A vállalat által karbantartott vasúti gördülőállomány éves menetteljesítménye 170 millió kilométer.
    
A cég 2018-ban kétmilliárd svájci frank értékesítési árbevételt ért el 7,5 százalékos bevételarányos jövedelmezőséggel. A vállalat nettó értékesítési árbevétele 2020-ra elérheti a négymilliárd svájci frankot. 

Tőzsdei jegyzésre kizárólag a közvetlenül és közvetve Peter Spuhler többségi tulajdonos elnök-vezérigazgató birtokában lévő másodrendű részvények kerülnek. Peter Spuhler a kibocsátást követően is többségi tulajdonos marad, és hosszú távú elkötelezettséggel elnök-vezérigazgatóként szolgál tovább. Peter Spuhler jelenleg a Stadler részvényeinek 80 százalékával rendelkezik. További 10 százalék van a RAG Stiftung birtokában, valamint 10 százalék a Stadler kulcsfontosságú alkalmazottai birtokában. 

A kibocsátásra piaci kondíciók függvényében az elkövetkező hónapokban kerül sor.