szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az ügyben azóta sincs előrelépés, a terület üresen áll.

Hiába dobta vissza Áder János a margitszigeti teniszstadion bontásával kapcsolatos törvényt tavaly márciusban, azt ennek ellenére engedély nélkül lebontották – írja a 24.hu.

A parlament által a tavaly februárban elfogadott vonatkozó törvény szerint a régi stadion bontásához a kivitelezőnek nem kellett engedélyt kérnie, de Áder János köztársasági elnök ezt a törvényt visszadobta megfontolásra, a javaslatból pedig azóta sem lett törvény, és Tarlós István főpolgármester is nemet mondott a stadionra.

Az UTE egykori, Margitszigeten lévő teniszstadionját ennek ellenére engedély nélkül lebontották, ezért az V. kerületi kormányhivatal bírságot szabott ki az építtető Nemzeti Sportközpontokkal szemben.

A bontást a kormányhivatal tudomásul vette, hiszen az eredeti állapotot nem lehet visszaállítani, a letarolt terület azóta is üresen áll. Korábban az is kiderült, hogy a fákat is engedély nélkül vágták ki a környéken.

A lap hozzáteszi, hogy az Állami Számvevőszék tavaly ellenőrizte a Margitszigeti Nemzeti Tenisz Versenyközpont beruházás-előkészítését is a Nemzeti Sportközpontoknál, és arra jutottak, hogy a Nemzeti Sportközpontok belső kontrollrendszere nem biztosította a közpénzekkel és a nemzeti vagyonnal való átlátható, szabályszerű, gazdaságos, hatékony és eredményes gazdálkodás feltételeit, illetve hogy a Margitszigeti Nemzeti Tenisz Versenyközpont megvalósítása az átláthatóság, az elszámoltathatóság és az eredményes megvalósítás szempontjából magas kockázatokat hordoz. Az ÁSZ szerint a beruházás döntés-előkészítése nem volt megfelelő.

A bontást 198 millió forintért Paár Attila cége, a WHB Kft. végezte el. Paár vásárolta ki korábban Tiborcz István érdekeltségét az Elios Zrt.-ből, a WHB pedig a Várkert Bazár felújításával lett országosan ismert.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Európában is pénzt ad a jobb videókért a TikTok, 20 milliárd forintot osztanak szét

Európában is pénzt ad a jobb videókért a TikTok, 20 milliárd forintot osztanak szét

Figyelmeztetést adtak ki zivatarok miatt

Figyelmeztetést adtak ki zivatarok miatt

Meghalt a szakember, aki segített megépíteni az első egeret

Meghalt a szakember, aki segített megépíteni az első egeret